nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 08.10.2016 13:30:56

Posledice visokega poraza Maribora: Tri poškodbe in zadovoljni Milanič

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so včeraj v Odrancih odigrali prijateljski dvoboj z madžarskim prvoligašem Haladasu in izgubili z visokih 0:3.

Vijoličasti se v reprezentančnem premoru pripravljajo na drugi večni derbi v letošnji sezoni, ki bo na sporedu naslednji vikend, včeraj pa so v sklopu priprav odigrali tudi prijateljsko tekmo proti madžarskemu prvoligašu Haladasu.

Kljub visokemu porazu, ki pred dvobojem z Olimpijo nikakor ne more biti dober, četudi gre le za prijateljsko tekmo, je bil trener Maribora Darko Milanič s prikazanim dokaj zadovoljen. "Za nami je tekma, v kateri je bil rezultat povsem v nasprotju z dogajanji. Večji del tekme smo odigrali boljše od nasprotnika, kombinatorno. Ob tem porazu si vsi skupaj lahko očitamo le to, da smo se spet znašli v situaciji, ko smo morali loviti rezultat. Med prvim in drugim golom smo igrali res dobro, po naših obbobjih prevlade pa nismo prišli do zadetkov, kar je tekmecem uspelo," je po obračunu z Madžari dejal Milanič. 

Primorski strokovnjak je prepričan, da poraz ne bo negativno vplival na njegove varovance: "Ta rezultat ne bo vplival na ekipo. Nadaljujemo po predvidenem načrtu, najprej z aktivnostmi do prihoda reprezentantov in potem v zaključnem delu z vsemi igralci. Je pa bila vmesna preizkušnja koristna in se je še enkrat izkazalo, katere so tiste zadeve, na katerih moramo delati."

Kot da visok poraz ne bi bil dovolj, so se na včerajšnji tekmi poškodovali tudi trije vijoličasti nogometaši. "Na tem igrišču, ob hladnem vremenu je bilo kar nekaj ostrih dvobojev. Bohar je dobil takoj na začetku udarec in ni mogel nadaljevati, Vršič je moral z igrišča, ko je začutil bolečino v stegenski mišici. Potem je udarec ustavil še Sallalicha, ki je prav tako zahteval menjavo. K sreči pa po pregledih ne gre za nič hujšega in je minilo brez večjih posledic." 

Sallalich in Vršič sta sicer danes že trenirala z ekipo, Bohar naj bi se treningom pridružil naslednji teden.

Značke: maribor, milanič

Članki iz rubrike