Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2016 21:47:53
Deli članek:

Iz Domžal v Salzburg

Grega Wernig

Po včerajšnjem slovesu kapetana Kenana Horića, ki je postal član turškega Antalyasporja, so Domžalčani danes ostali še brez enega svojega člana.

In vnovič so v mestu ob Kamniški Bistrici poskrbeli za precej odmeven prestop. V Domžalah odlično delajo z mladimi nogometaši, pred dvema mesecema se je njihov član Maj Rorič preselil v milanski Inter, zdaj pa odhaja še 16-letni Dario Kolubarić, ki bo po novem član Red Bull Salzburga.

Napadalec je v Domžale prišel pred dobrim letom iz ljubljanskega Brava, v minuli sezoni pa je na 21 tekmah zabil 16 golov. "Veseli nas, da je prišlo do še enega odmevnega prestopa iz naše mladinske šole v večji evropski klub. Dario je odličen fant, ki je vedno pripravljen trdo delati. Ima velik potencial in verjamem, da lahko v svoji karieri naredi ogromno," je dejal njegov dozdajšnji trener Dejan Dončić.

Domžalčani so z opravljenim poslom zadovoljni, saj so Salzburžani za 184 centimetrov visokega Ljubljančana plačali zajetno odškodnino: "Spet smo izpeljali odličen prestop, saj je Salzburg klub, ki ogromno vlaga v mladinsko šolo. Zaradi tega odločitev ni bila težka ne za nas ne za igralca. V takšnih primerih smo vedno pripravljeni omogočiti mladim igralcem, da se preizkusijo v najboljših akademijah na svetu," je o zadnjem transferju povedal športni direktor Matej Oražem.