Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2016 12:58:43
Deli članek:

Miura tudi pri 49 letih še vedno trese (video)

vszi

Eden najboljših japonskih nogometašev vseh časov Kazujoši Miura pri 49 letih še vedno profesionalno igra nogomet.

V svojih najboljših letih je bil član brazilskih klubov Santosa in Palmeirasa, nato je eno sezono igral za italijansko Genoo, leta 1999 pa je med drugim nosil še dres zagrebškega Dinama.

Zdaj ga lahko gledamo, kako navdušuje na japonski drugoligaški sceni, kjer brani barve Yokohame FC, za katero igrata tudi slovenska nogometaša Rok Štraus in Denis Halilović.

Miura ima na Japonskem skoraj status božanstva, navijači ga naravnost obožujejo. "Med ljudmi je deležen največjega spoštovanja, to je res noro. Ko gre na tekmo, si mora nadeti masko, očala in kapo, da ga ne prepoznajo. Noro je, kako ga oblegajo, gledajo ga kot boga, živa legenda je," je o Miuri, ki mu pravijo kar kralj Kazu, povedal njegov soigralec Halilović.

V zadnji prvenstveni preizkušnji pa je bil Miura tisti, ki je poskrbel za preobrat svojega moštva v dvoboju s Cerezo Osako. Na igrišče je stopil v 69. minuti, ko je njegovo moštvo zaostajalo z 0:2, le nekaj trenutkov pozneje je prepolovil zaostanek in z lepim zadetkom soigralcem dvignil samozavest, tako da je Yokohama FC na koncu celo slavila s 3:2.