Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.08.2016 18:10:58
Deli članek:

Kdo bo novi napadalec Kopra?

Arsen Perić

Po zmagi nad Celjani so na Bonifiki lažje zadihali. Veliko lažje, drugačen razplet bi bržčas znova poskrbel za vsaj manjše pretrese, toda povsem mirni v koprskem prvoligašu vendarle niso.

Koprčani so na drugi domači preizkušnji v dozdajšnjem delu prvenstva še drugič osvojili ves izkupiček in ohranili stik z ekipami pri vrhu lestvice. To je gotovo zadosten razlog za zadovoljstvo, toda razmere vendarle niso idealne. Da je tako, je poskrbela poškodba Vasje Simčiča, ki je med reševanjem lastne napake, ko po strelu z razdalje ni ujel žoge, zakrivil najstrožjo kazen in ob tem dobil močan udarec nad kolenom. Bolečine so bile tako hude, da je moral predčasno zapustiti igrišče, med vratnicama pa ga je zamenjal mladi David Adam, ki je svoje delo opravil zelo dobro. V običajnih okoliščinah bi med vratnici gotovo stopil Marijan Antolović, toda hrvaški čuvaj mreže, ki še čaka na debi v koprskem dresu, je prav tako poškodovan; precejšnje težave mu povzroča gleženj.

Ampak začetek tedna je vendarle znova prinesel spodbudne informacije. "Bil sem na pregledu, ki je razkril, da ne gre za nič hujšega. Dobil sem močan udarec, oteklina še vedno ni splahnela, toda po nekaj dneh počitka se bom znova lahko vrnil k treningom," je z olajšanjem v glasu povedal Vasja Simčič in se ozrl tudi na sobotni dvoboj s Celjani. "Zmaga je zelo pomembna, vsekakor smo lažje zadihali. Če nam ne bi uspelo, bi bili na lestvici spet tam, kjer smo bili v pretekli sezoni, česar si ne želimo. Škoda dveh točk, ki smo ju izgubili v Mariboru in Velenju, z njima bi bil pogled na lestvico še lepši."

Medtem na Obali še naprej sestavljajo tudi igralski mozaik, čeprav je hkrati res, da korenitih sprememb vendarle ne gre več pričakovati. A vsaj eno lahko napovemo z veliko gotovostjo. Po naših informacijah se športni direktor Dušan Petković zelo intenzivno ozira po kakovostnem napadalcu, ki bo zapolnil vrzel po odhodu Joela Tshibambe. V Kopru so se namreč po nespametni izključitvi v Velenju odrekli storitvam v Kongu rojenega nogometaša z nizozemskim potnim listom, tako da ima trener Milan Obradović v konici napada na voljo le Jako Štromajerja in Zlatana Muslimovića.