Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2016 10:41:19
Deli članek:

Bauza bo v Barceloni skušal prepričati Messija

Profimedia

Novi argentinski selektor Edgardo Bauza je v torek začel bržčas najtežjo službeno pot v karieri: odpotoval je v Barcelono, kjer bo skušal Lionela Messija prepričati, naj še enkrat premisli o tem, ali je njegovo slovo od izbrane vrste res dokončno.

Bauza je pogodbo sklenil 1. avgusta, dober teden pozneje pa je iz Buenos Airesa že odpotoval v katalonsko prestolnico. Pred odhodom je 58-letni selektor dejal, da je njegov prvi cilj prepričati Messija, da bi še kdaj oblekel modro-beli argentinski dres.

Messi z Argentino na velikih tekmovanjih še nikoli ni prišel do zlate medalje, po koncu letošnjega južnoameriškega prvenstva (Argentina je v finalu klonila proti Čilu) razočarano dejal, da je njegove reprezentančne kariere konec.

Zvezdnik Barcelone, ki je z zgrešeno enajstmetrovko tudi prispeval svoj delež pri porazu v finalu, svoje odločitve za zdaj še ni spremenil. "Upam, da se bova lahko pogovorila. Rad bi ga prepričal, da je vredno ostati v reprezentanci," je dejal selektor Bauza.

Kako uspešen je bil pri pogajanjih, bo morda znano že v petek, ko bo objavil seznam igralcev za kvalifikacijski tekmi Argentine za SP 2018. Selektorski krst bo Bauza prestal na tekmah z Urugvajem in Venezuelo 1. in 6. septembra.