Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.07.2016 10:34:23
Deli članek:

Rodgers besnel po tekmi v Ljudskem vrtu: Sramota! To se ne bi smelo dogajati!

Drago Wernig - TAKA

Trener Celtica Brendan Rodgers je bil po tekmi v Ljudskem vrtu razočaran nad potezo branilca Maribora.

Številni otoški mediji danes poročajo, da je Celtic odigral še zadnjo prijateljsko tekmo med pripravami v Sloveniji, ena glavnih tem pa je tudi razočaranje slovite trenerja škotskega velikana Brendana Rodgersa.

Med tekmo naj bi branilec vijoličastih Erik Janža večkrat pljunil nogometaš Celtica Leigha Griffithsa, kar po mnenju nekdanjega trenerja Liverpoola ne sodi na nobeno tekmo, kaj šele prijateljsko.

"Branilec je pljunil Leigha. Sramota, to je bilo sramotno dejanje," je uvodoma dejal Rodgers in brez zadržkov nadaljeval: "Leigh je želel priti do žoge, Janža pa se je obrnil in ga pljunil. Sploh ne bi smel ostati na zelenici. Ampak sodnik ni videl. S sodnikom sem govoril po koncu prvega polčasa, pa ni videl. Niti stranski sodnik tega ni opazil. To so tekme tekmovalne narave, ampak še zmeraj prijateljske. To se ne bi smelo dogajati. Na nobeni tekmi, še manj pa na prijateljski. Trenerja Maribora nisem videl, da bi se s svojim varovancem o tem pogovoril."

Po drugi strani pa je bil Rodgers zadovoljen s prikazanim in s predstavo svojih varovancev proti moštvu, ki je v ligi prvakov precej preglavic povzročilo Chelseaju. "Tukaj smo 12 dni, naredili smo ogromno. V obrambi smo vse boljši, še zmeraj pa moramo veliko popraviti. Kakorkoli že, tukaj smo odigrali štiri tekme, iz igre pa smo prejeli le en zadetek."