Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.07.2016 09:30:23
Deli članek:

Prebolel raka in po štirih letih spet oblekel dres Aston Ville

Nekdanji kapetan Aston Ville Stilijan Petrov si je po več kot štirih letih spet nadel ta dres.

Bolgarskemu nogometaš Stilijanu Petrovu so marca 2012 odkrili raka. Z nogometom se ni več ukvarjal, štirinajst mesecev kasneje pa je bil dokončno prisiljen končati športno pot.

Toda Petrov si je zdaj popolnoma opomogel, pri svojih 37 letih pa se je nekdanji kapetan Aston Ville odločil, da se bo pridružil pripravam svojega nekdanjega kluba. Strani sta se dogovorili za sodelovanje brez obveznosti, toda tekmovalni apetiti ozdravelega nogometaša so se pred sezono močno povečali. Zdaj načrtuje celo popoln povratek na zelenice, dočakal pa je tudi prvo tekmo v dresu Aston Ville.

Tekma je bila sicer prijateljske narave, novopečeni angleški drugoligaš pa je proti avstrijskemu GAK-u 1902 zabeležil visoko zmago z 8:0. Petrov je v igro vstopil v drugem polčasu.

Bolgarski nogometaš je v dresu Aston Ville zbral 218 nastopov, na Otoku pa je vsega skupaj odigral več kot 500 tekem. Leta 2006 je bil prva okrepitev takratnega trenerja Martina O'Neilla, Celticu pa so zanj odšteli 7,5 milijonov evrov. 

Marca 2012 se mu je podrl svet nad glavo, saj je po porazu z Arsenalom dobil hudo vročino, nekaj dni kasneje pa so odkrili, da ima raka. Med okrevanjem in zdravljenjem je ustanovil tudi svojo fundacijo, ki pomaga tistim, ki trpijo za to zahrbtno boleznijo.