nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 02.06.2016 14:20:10

V Ljudskem vrtu odhoda, prihodi in podaljšanje pogodbe

Drago Wernig - TAKA
Nogometaši Maribora so na počitnicah, medtem pa intenzivno dogajanje poteka v klubskih pisarnah. Prve poteze v športnem delu so opravljene, znane pa so nekatere kadrovske spremembe za novo tekmovalno obdobje.

Jasmin Handanović ostaja med vratnicama, s pogodbo, veljavno še za eno leto, kot je bil že prej sklenjen dogovor med obema stranema. Welle Ndiaye po številnih težavah s poškodbami (v dveh sezonah je odigral 21 tekem) zapušča Ljudski vrt, po izteku pogodbe sodelovanja ne bodo podaljšali in 26-letni Senegalec si kot prost igralec lahko poišče nove delodajalce. Poletnih priprav pa z ekipo ne bo začel niti Amir Dervišević. 23-letni zvezni igralec ni več v klubskih načrtih. V prejšnji sezoni je odigral dvanajst tekem in dosegel tri zadetke, v treh sezonah pa je skupaj zbral 66 nastopov ter se petkrat vpisal med strelce.


Na pripravah se bosta kot povratnika moštvu priključila Dino Hotić in Robert Pušaver, ki sta v statusu posojenih nogometašev igrala za Krško. Tretji novinec je Luka Uskoković, 20-letni črnogorski obrambni nogometaš, ki se je v prejšnji sezoni dokazoval med posojo na drugoligaških igriščih pri Zarici. Član Maribora je od poletja 2014, vmes je igral za mladinsko ekipo, zdaj pa bo na seznamu kandidatov za položaj osrednjega branilca.

Priprave se začenjajo 6. junija, zbor ekipe je Darko Milanič določil dan prej na tradicionalni skupni večerji.

Članki iz rubrike