Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković in Jure Bohorič
Andrej Miljković in Jure Bohorič
21.05.2016 08:15:35
Deli članek:

Rodolfo Vanoli: Dobro, da nisem šel v Maribor. Tako treniram ekipo, ki jo želim

Arsen Perić

Z Rodolfom Vanolijem, trenerjem, ki je Olimpijo po 21 letih vrnil na slovenski nogometni prestol, v ekskluzivnem velikem intervjuju o zeleno-belih, Milanu Mandariću, Mariboru, Zlatku Zahoviću, okrepitvah Olimpije, dolgoročnih načrtih, derbiju, Srečku Katancu in še mnogočem.

Sprejeli ste nadvse nevsakdanjo ponudbo za vodenje ekipe v izrazito omejenem časovnem obdobju. Zakaj ste se odločili za nekaj, za kar se marsikdo ne bi? Ste dobili kakršnakoli zagotovila v zvezi z naslednjo sezono, ko ste se podpisovali pod pogodbo za meseci dni?
V predhodnih mesecih sem imel nekaj ponudb v Švici, na Hrvaškem, tudi v Sloveniji, a nisem sprejel ničesar, saj sem iskal nekaj, ob čemer bi začutil entuziazem. Ko me je poklical gospod Mandarić, sem začutil natanko to in nisem razmišljal o ničemer drugem. Bil sem v Luganu v Švici in bil je večer. Nisem čakal jutra, potoval sem vso noč, tako da sem bil zjutraj že v Ljubljani. In imel sem le eno vprašanje: kje je pisalo? Nič me ni zanimalo, hotel sem prevzeti Olimpijo v položaju, v katerem se je znašla, in hotel sem pripeljati naslov državnega prvaka v Ljubljano. Nisem spraševal ničesar, nisem govoril o ničemer, predsedniku sem le dejal, naj mi da kemični svinčnik, če in ko se bo zame odločil on. In da se bova o vsem drugem, o kakršnikoli bolj oddaljeni prihodnosti, pogovarjala pozneje.

Naslov ste res osvojili, čeprav niste premagali Maribora.
Dve stvari, o katerih do zdaj nisem govoril, bom zdaj povedal prvič ...

CELOTEN INTERVJU Z RODOLFOM VANOLIJEM NA KAR TREH STRANEH SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.