Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.05.2016 07:42:09
Deli članek:

Nekoč je prepeval na Ptuju, danes navdušuje v Izraelu (video)

Arsen Perić
John Ogu še v dresu ptujske Drave.

Nekdanji nogometaš ptujske Drave blesti v izraelskem prvenstvu.

Danes bo v Izraelu padla odločitev o tem, kdo bo novi državni prvak. Krog pred koncem je na prvem mestu Hapoel Be'er Sheva, ki ima dve točki prednosti pred velikanom Maccabijem iz Tel Aviva. Hapoel si bo tretji naslov prvaka, a šele prvega po letu 1976, poskušal priigrati na tekmi z Bnei Sakhninom, eden od glavnih adutov domačih pa bo tudi John Ogu.

Nigerijec je še vedno dobro poznan tudi številnim slovenskim nogometnim navdušencem. Preden je namreč opozoril nase v Izraelu, je igral tudi pri nas, in sicer na Ptuju, kjer je nosil dres Drave. Za slednjo je v kar štirih sezonah odigral 97 tekem in zabil 8 golov, med drugim pa je nase opozoril tudi s posnetkom, na katerem prepeva tisto znamenito "balkansko" pesem o šampanjcu.

No, zdaj mu ni treba več prepevati, zdaj nase opozarja zgolj in samo na igrišču. Osemindvajsetletnik pa to počne tako dobro, da so ga v Izraelu izbrali celo za najboljšega tujega nogometaša v tej sezoni! "Najprej bi se rad zahvalil bogu za vse, kar je storil zame. Potem pa seveda družini, soigralcem in navijačem, ki so glasovali zame. Lepo je biti izbran za najboljšega tujega nogometaša v ligi," ne skriva nogometaš, ki je doslej 12-krat zaigral tudi za nigerijsko reprezentanco.