Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.05.2016 19:08:14
Deli članek:

Vanoli po podaljšanju: Čudovita zgodba, ki je lahko še uspešnejša

Arsen Perić
Rodolfo Vanoli

Italijanski strateg Rodolfo Vanoli je po osvojitvi naslova slovenskega prvaka z Olimpijo podaljšal svojo pogodbo še za dve sezoni. Mandarić pripeljal tudi poslovnega direktorja.

Ugibanj je glede trenerskega vprašanja pri novopečenih slovenskih prvakih je tako konec. Ker je po 21 letih v Ljubljano prinesel državni naslov, se Milan Mandarić enostavno ni mogel odreči italijanskemu strokovnjaku, tako da mu je v podpis ponudil dvoletno pogodbo. 

»Biti del velike zelene družine in njene zgodbe o uspehu je nekaj, kar me navdaja z velikim zadovoljstvom in obenem odgovornostjo, saj se še kako dobro zavedam, da nas v naslednjih tednih in mesecih čaka ogromno napornega dela na vseh področjih. Še posebej bi se rad zahvalil predsedniku kluba Milanu Mandariću in ostalemu klubskemu osebju za izkazano zaupanje in podporo,«

»V veliko čast mi je, da bom še naprej del te čudovite zgodbe o uspehu, za katero močno verjamem, da je lahko še uspešnejša. Osebno ne čutim nikakršnega pritiska, saj sem že ob samem prihodu v Olimpijo poudaril, da me zanimajo zgolj zmage in uspehi. Vrhunskega moštva pa si ni moč zamisliti brez izjemnih navijačev, ki so nas podpirali v dobrem in slabem. Prepričan sem, da nas v prihodnje čakajo še lepše stvari,« je dodal 53-letni Italijan. 

Ljubljanski klub ima po novem tudi poslovnega direktorja, saj bo z junijem to funkcijo prevzel Borut Arlič. Gre za nekdanjega profesionalnega nogometaša in kasneje funkcionarja, ki si je izkušnje nabiral v Celju. 

Optimistično v novo sezono

»Z Rodolfom Vanolijem, ki me je s svojim entuziazmom, energijo in odličnim poznavanjem razmer v slovenskem nogometu prepričal že ob prvem srečanju, smo podpisali dvoletno pogodbo, saj menimo, da je pravšnja oseba, s katero želimo nadaljevati začrtano pot. Gre za izkušenega strokovnjaka, ki se ni ustrašil velikega izziva pet krogov pred koncem državnega prvenstva, ko je Olimpija bila izjemno razburljivo bitko z največjim rivalom. V tako kratkem času je iz določenih posameznikov, ki so pred tem nekoliko padli v formi, uspel izvleči maksimum in šampionskemu moštvu postaviti piko na i. Borut Arlič pa je izjemno nadarjen nogometni delavec, ki mi bo s svojimi izkušnjami nedvomno v veliko pomoč,« je svoji odločitvi pojasnil Milan Mandarić.

Srb je s tem naredil prva koraka pri gradnji ekipe za novo sezono, v kateri bodo cilji še višji kot letos. »Prepričan sem, da bo Olimpija tudi v prihodnje krojila vrh slovenskega klubskega nogometa, ob tem pa bomo stremeli k stopnički višje tudi na mednarodnem prizorišču,« je pristavil predsednik Olimpije.