Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.05.2016 10:00:30
Deli članek:

Sebastjana Cimirotića zelo boli, ker Olimpija že tako dolgo ni bila prvak

Grega Wernig

Sebastjan Cimirotić spada med največje legende ljubljanskega kluba, zato ni presenetljivo, da je pred derbijem eden najbolj obleganih sogovornikov. Za Siol.net je razkril nekaj pogledov na derbi, predsednika, Maribor ...

"Kot Ljubljančana me večkrat zaboli, da Olimpija že tako dolgo ni bila prvak. A če verjameš v nekaj, je samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo. Zdaj je idealen trenutek, da se stvari obrnejo v prid Olimpiji. Vsake tradicije je enkrat konec. Naj bo v soboto konec neuspešne zgodovine Olimpije. Napočil je trenutek za boljše čase," je z optimizmom razlagal spletnemu portalu Siol.

Vedno bolj je prisoten v delovanju kluba in tudi igralcem je vselej na voljo: "Vsak dan sem prisoten na treningih. Veliko komuniciram z igralci in sem srečen, ker med njimi vlada zelo sproščeno ozračje. Igralci uživajo v nogometu. To je formula za naslov prvaka, saj imamo veliko kakovost." 

Nekdanjega reprezentanta je zelo navdušil tudi predsednik Olimpije Milan Mandarić, o katerem je govoril z izbranimi besedami: "Prišel je velik gospod, ki ima veliko nogometnega znanja. Dajem informacije in mu pojasnjujem določene stvari. Je pa naš predsednik človek, od katerega se lahko veliko naučiš. Ko misliš, da veš že vse o nogometu, po pogovoru z njim spoznaš, da ne veš nič."

alesfevzer.com

Tudi o novem trenerju Olimpije Rodolfu Vanoliju ima visoko mnenje: "On je velik entuziast. Igralci so to potrebovali. Je tip trenerja, ki zna igralce vrniti v tekmo, ko jim pade zbranost. Veliko se pogovarja z njimi in jih zna začutiti. To je dobitna kombinacija za Olimpijo," o spremembah v vodstvu kluba in na klopi pa pravi, da bodo pomembne le, če na koncu Olimpija ne bo prvak.

Olimpija ima pred Mariborom tri točke prednsoti, štiri kroge pred koncem, zato je boj za lovoriko še najbolj odvisen prav od večnega derbija. Za konec je za Siol Cimirotić razkril nekaj misli o Mariboru: "Ne obremenjujemo z Mariborom. Najbrž se tudi oni z nami ne. Gledamo le nase. Pač na vse stvari, ki jih je treba izkoristiti. Bo pa Maribor zelo neugoden tekmec. Njegovi igralci imajo pri teh stvareh malce več izkušenj, odločale pa bodo malenkosti. Verjamem v naše fante, zato gremo na zmago."

Reuters