Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.05.2016 07:43:12
Deli članek:

Drevi zadnji večni derbi sezone

Drago Wernig - Taka

Drevi ob 20.15 bo na spored zadnji večni slovenski nogometni derbi v sezoni.

V 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Stožicah pomerila vodilna Olimpija iz Ljubljane in branilec naslova ter trenutno drugouvrščeni Maribor.

Zadnji letošnji derbi bo imel še poseben pomen, saj bo imel velik vpliv v boju za prvaka, v katerem ima zaenkrat Olimpija tri točke prednosti. V obeh ekipah napovedujejo zmago, Štajerci pa bodo pred - tako napovedujejo v domačem taboru - razprodanim stadionom morali igrati brez kaznovanega Željka Filipovića. Zeleno-beli bržčas ne bodo mogli računati zgolj na poškodovanega Blessinga Elekeja.

Za branilce naslova bo tekma tako izrednega pomena, saj bi morebiten poraz bržčas pomenil izgubljeno lovoriko. Na zadnjih treh medsebojnih tekmah je bila bolj uspešna Olimpija. V 6. krogu sezone je v Ljudskem vrtu ljubljanska ekipa slavila s 3:0, nato sta se moštvi v 15. in 24. krogu razšli z neodločenim izidom in delitvijo točk, nazadnje 5. marca v štajerski prestolnici celo brez golov.

Tekmo bo sodil Damir Skomina, ki je pred dnevi delil pravico na povratni polfinalni tekmi lige prvakov med Realom Madridom in Manchester Cityjem.