Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.04.2016 07:52:20
Deli članek:

Trener Olimpije Nikolić trepeta pred usodo, ki se zdi že zapečatena

www.alesfevzer.com

Danes oziroma najkasneje naj bi bila znana dokončna odločitev Olimpije o svojem trenerju Marku Nikoliću.

Prvo tekmo brez njegovih navodil so nogometaši Olimpije dobili, toda kljub temu se zdi, da je bila to tudi zadnja, na kateri zmaji na klopi niso imeli trenerja. Danes naj bi namreč padla dokončna odločitev glede usode Marka Nikolića, vse bolj pa se zdi, da bo slednji plačal ultimativni davek za izpad, ki si ga je privoščil na tekmi z Zavrčem. Spomnimo, Blessing Eleke je v 93. minuti tekme izenačil na 1:1, toda ker je nerazumljivo dolgo slavil, je Nikolić v njegovi smeri zabrusil: "Idiot črni!"

Čeprav se je dan po dogodku opravičil, ga je Nogometna zveza Slovenije (NZS) kaznovala s kar sedmimi tekmami prepovedi, prav tako pa naj bi na Olimpijo precej pritiskala Evropska nogometna zveza. Uefa naj bi namreč zahtevala, da incident sankcionira tudi klub sam. Ni torej nemogoče, da bo Nikolić zaradi dogodka dobil nogo, v vsakem primeru pa bi lahko bila končna odločitev Milana Mandarića znana že danes oziroma najkasneje jutri.

Če bo mladi Srb dobil nogo, se seveda poraja vprašanje, kako naprej. V Domžalah je zmaje vodil njegov pomočnik Radoje Smiljanić, v javnosti se že nekaj dni na pol skrivnostno omenja ime Krunoslava Jurčića, nekdanjega trenerja Maribora, nekateri pravijo, da bi se lahko na klop usedel kar športni direktor Ranko Stojić, ki je bil v preteklosti predvsem v Radu že dežurni gasilec. Skratka, v Ljubljani naj bi bil začetek novega tedna sila pester in zanimiv.