Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.04.2016 21:26:13
Deli članek:

Knapi še četrtič zapored

Grega Wernig

Nogometaši Rudarja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Zavrč z 2:0.

Nogometaši Rudarja so zabeležili četrto zaporedno zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije. V 30. krogu so v Zavrču premagali tamkajšnjega prvoligaša, se z njim izenačili na sredini lestvice in hkrati zabeležili zgodovinsko, prvo zmago v Halozah.


Zavrč - Rudar 0:2 (0:0)

Zavrč - Športni park Zavrč, gledalcev 600, sodniki: Borošak (Spodnji Duplek), Vukan (Murska Sobota), Klančnik (Maribor).
* Strelca: 0:1 Eterović (53.), 0:2 Krcić (73.).
* Zavrč: Kovačić, Karamatić, Cvek, Tišma (od 67. Golubar), Antić, Agboyi, Kokorović (od 67. Pihler), Filipović, Shtanenko, Glavica (od 57. Miketić), Dodlek.
* Rudar: Radan, Kašnik, Pišek, Eterović (od 72. Krcić), Črnčič, Tolimir (od 64. Lotrič), Babić, Bolha, Trifković (od 86. Ihbeisheh), Džinić, Jahić.
* Rumeni kartoni: Črnčič, Jahić, Eterović.
* Rdeči karton: Shtanenko (90., dva rumena).


Zmaga gostov je povsem zaslužena, saj so bili ti v drugem polčasu bolj podjetni, predvsem pa dovolj zbrani v odločilnih trenutkih. V prvem delu je bila tekma nezanimiva, brez pravih priložnosti - z izjemo poskusa Kevina Kokoroviča in obrambe Mateja Radana v zaključku, igra pa se je razživela v nadaljevanju.

V 53. minuti so gostje povedli z 1:0. Stjepan Babić je opravil večino dela, zadetek pa je dosegel Mate Eterović, ki je žogo z neposredne bližine poslal v mrežo. Zavoljo zaostanka na semaforju se je Zavrč preusmeril v napad, prazen prostor pa je bil priložnost za hitre protinapade gostov. Iz enega takih bi lahko Eterović dosegel drugi zadetek, vendar je bil v igri 1-1 spretnejši vratar Matija Kovačić.

Strelec prvega zadetka je takoj po zgrešeni 100-odstotni priložnosti odšel iz igre, vstopil pa je Amer Krcić. Njegov prvi stik z žogo je bil za 2:0. Znova je podal Babić, Krcić pa se je v kazenskem prostoru dobro znašel in lepo ter natančno zadel za prvi poraz domačega stratega Slavka Matića na klopi Zavrča.

V 31. krogu bo Zavrč, ki je v zadnjih dveh prvenstvenih krogih igral neodločeno z Olimpijo in Mariborom, v pokalu pa Maribor tudi premagal, gostoval v Novem mestu (24. 4.), Rudar pa bo gostil Domžale (23. 4.).