Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
17.04.2016 22:30:08
Deli članek:

In v nasprotju z vsemi pričakovanji je znova odprto

Špansko prvenstvo je po še enem porazu Barcelone znova povsem odprto.

Bil bi to sicer velik večer, tudi ali predvsem zaradi dosežka malega velikega moža, ki je zabil že svoj petstoti gol v karieri, a bila je to kaj slaba tolažba za Lionela Messija. Kriza Barcelone namreč še kar traja in traja, Valencia pa jo je z nepričakovanim uspehom (2:1) na Camp Nouu le še poglobila. Celo do te mere, da je povsem odprla neko prvenstvo, ki se je še nedolgo tega zdelo bolj kot ne zaključena zgodba.

Še nedolgo tega se je zdelo, da lahko le manjši čudež prepreči nov naslov zasedbi Luisa Enriqueja in prav to se je zgodilo. Manjši čudež oziroma scenarij, ki je bolj noro od najbolj norega, netopirji iz Valencie pa so pri tem podobno kot Sociedad pred tednom dni le vzeli ponujeno. Po avtogolu Rakitića so gostje tik pred koncem prvega dela svojo prednost podvojili, v nadaljevanju pa so domači ob nervozi s tribun sicer vztrajno pletli mrežo, toda predvsem izgubljeni Luis Suarez in obupni Neymar sta uničila kopico akcij, ki bi se še pred kakim mesecem končale povsem drugače. 

Najbrž se niti tisti z boljšim spominom ne spomnijo, kdaj nazadnje je Barcelona v prvenstvu izgubila tri tekme v nizu. Posledično imata pet krogov pred koncem zdaj Barcelona in madridski Atletico enako število točk (76), Real, ki je še pred tedni za katalonskimi rivali zaostajal ducat točk, pa zdaj zaostaja le še za točko (75).