Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2016 16:43:41
Deli članek:

Julius Wobay: Brez skrbi, vse je pod nadzorom

www.alesfevzer.com

Afričan v vrstah Olimpije Julius Wobay optimističen pred zaključnim delom v nogometnem državnem prvenstvu.

Ko je Olimpija v zadnjem krogu pred reprezentančnim premorom kar s 5:0 premagala zasedbo Rudarja, je bil eden ključnih mož pri tem Julius Wobay. Izkušeni nogometaš iz Sierre Leona je tedaj odigral svojo z naskokom najboljšo tekmo v zeleno-belem dresu in zabil tudi svoj prvi gol, če bo nadaljeval v takšnem ritmu, bo zmajem v bitki za naslov prvaka precej lažje.

"Ko ti vsi zaupajo, je bistveno lažje igrati in prispevati svoj delež k uspehom moštva," je razlog, zakaj se dviguje v formi, razkril nekdanji nogometaš azerbajdžanskega Nefčija in hkrati poudaril, da še vedno ni na svojem vrhuncu: "Ob prihodu v Olimpijo sem nekajkrat poudaril, da me čakata vsaj dva meseca napornega dela, v kolikor se bom želel vrniti v pravo tekmovalno formo. Čutim sicer, da imam še precej rezerv, vendar ne mislim hiteti in pretiravati, saj bi se lahko hitro kaj zalomilo. Pomembno je, da smo kot moštvo ujeli dobro formo, zato bo potrebno nadaljevati v podobnem ritmu. Zadnja visoka zmaga proti Rudarju nam je dvignila samozavest."

Wobay bo vajo s tekme z Rudarjem poskušal ponoviti že jutri, ko Ljubljančane čaka gostovanje v Novem mestu. "Soigralci so me seznanili o preteklih tekmah s Krko, tako da se zavedam, da nas čaka zahtevno gostovanje. Krka bo zagotovo prežala na hitre protinapade, mi pa bomo morali igrati kompaktno in agresivno v obrambi. S tem bomo nasprotnika prisilili v napake in posledično imeli več možnosti za uspešen zaključek. Brez kakršnega koli dvoma smo v vlogi favorita, kar pa bomo morali dokazati na zelenici v Novem mestu," pravi 31-letnik in dodaja: "Pred nami je zelo zahteven razpored tekem, ki bo pokazal, kako močni smo v psihološkem smislu. Imamo štiri točke naskoka, zato ne vidim razloga za kakršno koli bojazen. Vse je pod nadzorom."