Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.03.2016 17:03:43
Deli članek:

Olimpija s petardo ohranila prednost pred Mariborom

Grega Wernig

Ljubljančani so bili veliko boljši od skromnih Velenjčanov, ki se ubadajo z velikimi težavami.

Zmaji so upravičili vlogo velikega favorita in zanesljivo premagali tekmece iz Šaleške doline, deset krogov pred koncem prvenstva pa so pred drugouvrščenimi Mariborčani zadržali štiri točke prednosti. Rudarju se obeta ogorčen boj za obstanek, po 26 krogih je na predzadnjem mestu z enakim številom točk kot osmouvrščena Krka in zadnjeuvrščeno Krško, sedmouvrščeni Koper ima točko, šestouvrščeno Celje pa zgolj tri točke več.

Grega Wernig
Olimpija je  od prve minute stiskala obroč pred velenjskimi vrati in skušala doseči zadetek. Pritisk je bil konstanten, knapi so bili v prvih dvajsetih minutah na hudi preizkušnji, a njihova mreža se navzlic temu ni zatresla. Pred gostujočimi vrati je bilo gotovo najbolj vroče v deveti minuti, ko je Miha Zajc po prostem strelu z leve strani zatresel okvir vrat. 


V prvem napadalnem valu izbrancev domačega trenerja Marka Nikolića so se gosti ubranili in v nadaljevanju zaigrali nekoliko bolj pogumno, strel Leona Črnčiča s 15 metrov pa je zletel mimo leve vratnice domačega vratarja Nejca Vidmarja. V 24. minuti so Ljubljančani vendarle kronali terensko premoč: najprej se je po projektilu Nika Kapuna s 25 metrov drugič na tekmi zatresel okvir vrat, v nadaljevanju akcije pa je Rok Kronaveter zbrano spremljal let žoge in jo nato z natančnim strelom z roba kazenskega prostora usmeril v desni spodnji kot vrat gostujočega vratarja Mateja Radana.

Grega Wernig

Do konca prvega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, Ljubljančani so tudi po uvodnem golu imeli niti igre v svojih nogah, a si izrazitih priložnosti niso priigrali. Gostitelji so drugo polovico tekme začeli podjetno, že v drugi minuti nadaljevanja je Matic Fink s 15 metrov streljal visoko prek vrat, le dve minuti zatem pa je Julius Wobay neubranljivo zadel za 2:0.
Ljubljančani so v 61. minuti povišali na 3:0. Po hitro izpeljani akciji je Klemen Bolha v svojem kazenskem prostoru zrušil Miroslava Radovića in si prislužil izključitev, natančen strelec z enajstih pe bil Kronaveter.

Nato je ritem nekoliko padel, toda zmaji so imeli popolni nadzor nad dogajanji, v izdihljajih tekme pa so dosegli še dva gola. Prvega je dosegel Ivan Knezović, ki je po strelu Miroslava Radovića zatresel lastno mrežo, drugega pa v prvi minuti sodnikovega podaljška še Ricardo Alves.


Olimpija – Rudar 5:0 (1:0)
Ljubljana - Stadion Stožice. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper).
Strelci: 1:0 Kronaveter (24), 2:0 Wobay (49), 3:0 Kronaveter (62, enajstmetrovka), 4:0 Knezović (88, avtogol), 5:0 Alves (90).
OLIMPIJA: Vidmar, Kelhar, Zajc, Kronaveter (od 84. Eleke), Matić, Radović, Wobay (od 80. Alves), Fink, Kapun, Čale (od 70. Krefl), Mitrović.
RUDAR: Radan, Trifković, Črnčič, M. Babić (od 72. Krcić), Kocić, Bevab, Bolha, Tolimir (od 86. Pišek), Knezović, Eterović (od 64. Prašnikar), Babić.
Rumeni kartoni: Čale, Mitrović; Bolha, S. Babić.
Rdeči karton: Bolha (61).