Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.03.2016 19:27:52

Koper do izenačenja v zadnji sekundi

alesfevzer.com
Nogometaši Kopra in Gorice so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije remizirali z izidom 1:1 (0:0).

Koprčani so si po štirih porazih, ko so morali priznati premoč Celju, Mariboru, Olimpiji in Rudarju, oddahnili, saj so v nadaljevanju premagali Krko, tokrat pa v zadnjih sekundah tekme iztržili še remi. Na domačem igrišču jih je pričakala Gorica, ki je jeseni z Bonifike že odnesla polno bero točk. Goriška zasedba v nadaljevanju sezone še ni okusila grenkobe poraza. Primorci so neodločenima rezultatoma proti Zavrču in Domžalam dodali še zmago proti Krškemu, a tokrat niso mogli računati na pomoč Sandija Arčona in Marshala Johnsona, Koprčani pa so pogrešali Antonia Pavića.

Primorski derbi se je začel v merjenju moči bolj na sredi igrišča. Po nekaj manj nevarnih visokih predložkih v kazenski prostor gostov, so slednji vseeno prvi resneje zapretili. V 13. minuti je po polprotinapadu streljal, sicer Koprčan v vrstah gostov, Andrej Kotnik, a je strel z dobro obrambo zaustavil Vjekoslav Tomić. V 30. minuti je po gostujočem kotu Matija Škarabot meril v zunanji del mreže, tri minute kasneje pa je Kotnik nevarno podal pred Tomičeva vrata, po veliki gneči in dobrem posredovanju Tomića pa je ostalo pri začetnem izidu.

V 40. minuti je sledil hiter protinapad boljših gostov, Škarabot pa je z glavo sam z osmih metrov streljal preko gola. Šele v 43. minuti so resneje zapretili tudi domači, a je dober udarec Lea Štulca s 25 metrov zanesljivo zaustavil Sorčan.

Novogoričani so danes lovili še stoti zadetek v mreži Kopra. Vrtnice so na 72 ligaških tekmah v koprsko mrežo zabile 98 zadetkov, prejele so jih osem manj. In v 53. minuti so se preko Mihe Gregoriča stotici povsem približali. Za 99. gol in prvega na tekmi je goriški nogometaš poskrbel po strelu in odbiti žogi od Andreja Kotnika. Sinje-modri, ki so na 37 gostovanjih na Bonifiki ob 12 remijih doživeli 16 še porazov, so na Obali naskakovali še deseto gostujočo zmago nad Koprom, kar pa jim z golom Gregoriča ni uspelo.

Koprčani so namreč obupano lovili gol priključka, poskušali z visokimi predložki pred vrata gostov, preko Marina Jurine pa jim je v sodnikovem dodatku uspelo iztržiti točko. Po prostem strelu z desne, potem ko je v zadnjih izdihljajih tekme prekršek storil Bede Amarachi Osuji, in nekaj odbitih žogah, je Jurina s polvisoko žogo v gneči pred golom zadel za izenačenje in veselje domačih navijačev. Gorica je tako zadržala četrto mesto na lestvici, Koper pa šesto.



V 27. krogu bodo Koprčani 3. aprila gostovali v Zavrču, Gorica pa bo dan prej gostila Maribor.


KOPER - GORICA 1:1 (0:0)
Stadion Bonfika, gledalcev 650, sodniki: Kajtazović (Kranj), Praprotnik (Ljubljana), Prelog (Preddvor).
Strelca: 0:1 Gregorič (53.), 1:1 Jurina (90.+4).
Koper: Tomić, Datković, Biljan, Belima Rodriguez (od 60. Cisse), Štulac, Valencia, Lokaj (od 70. Štromajer), Memolla, Horvat, Batur (od 66. Posavac), Jurina.
Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot (od 82. Osuji), Gregorič, Kotnik, Kapić, Burgić (od 90. Nunič), Kolenc, Jogan, Mevlja, Nagode.
Rumeni kartoni: Biljan, Jurina, Batur; Celcer, Burgić, Kapić.
Rdeč karton: -

Značke: koper, gorica

Članki iz rubrike