Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.03.2016 18:15:21
Deli članek:

Zavrč: Čemu 150 kubičnih metrov mivke?

Grega Wernig

V Zavrču odštevajo minute do domače spomladanske premiere, na kateri bodo gostili Domžalčane. Haložani so prepričani, da so se sposobni dvakratnim prvakom enakovredno postaviti po robu.

"Na obeh uvodnih spomladanskih gostovanjih nas zanima zgolj in samo ves izkupiček. Vseh šest točk. Če jih ne bomo osvojili, bom to dojemal kot neuspeh," je v dneh pred začetkom drugega dela prvenstva med drugim poudaril Miran Vuk. Zavrč resda ni okusil grenkobe poraza, toda njegove želje se vendarle niso uresničile. V mestu vrtnic so se varovanci Ivice Solomuna s štirikratnimi prvaki razšli z izidom 2:2, ob koncu tedna sta mreži v Areni Petrol mirovali. "V Novi Gorici smo imeli precej nesreče. Bili smo boljši od gostiteljev in blizu želenega dosežka, tudi v Celju so nekatere priložnosti ostale neizkoriščene. Da, cilj je bil osvojiti ves izkupiček in zelo smo si prizadevali, da bi uresničili namen, a dva neodločena izida v gosteh vendarle predstavljata pozitiven rezultat. So ekipe, ki po 180 minutah nimajo takšnega izkupička. Če se malce pošalim, smo mi med slabšimi nekoliko manj slabi," se je nasmejal prvi mož Zavrča, ki ga pogled na ekipo nadvse veseli: "Zagnanost fantov na treningih me navdaja z zadovoljstvom, prav tako kot ozračje v ekipi, ki je vse boljše. Igralci so med seboj vse bolj povezani, postajajo prava druščina." 

V Športnem parku v Zavrču je tudi sicer zelo živahno. "Delamo, veliko delamo in si prizadevamo, da bi si zagotovili čim boljše pogoje. Ureja se veliko stvari, pravzaprav smo že začeli spomladansko vzdrževanje. Poleg glavnega imamo še štiri igrišča za trening, prav tako kot še eno vadbeno površino, namenjeno treningom za izboljšanje telesne pripravljenosti. Trudimo se, da bi bilo vse skupaj v čim boljšem stanju, kmalu bomo začeli tudi peskati. S tem namenom smo si zagotovili 150 kubičnih metrov mivke. Dela je res obilo, trudimo se po najboljših močeh," je s ponosom v glasu pripovedoval Miran Vuk in v pričakovanju dvoboja z dvakratnimi prvaki iz Domžal poudaril: "Strokovno vodstvo je podrobno analiziralo tekmeca in verjamem, da bomo ustrezno pripravljeni. Veseli spoznanje, da se konkurenca za mesto v ekipi povečuje. Josip Golubar je zdaj že povsem pripravljen, Jure Matjašič in Dejan Glavica sta prav tako nared, kar je gotovo razlog za optimizem. Gotovo bomo storili vse, da bi bili uspešni."