Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
11.03.2016 13:39:37
Deli članek:

ZAVRČ - DOMŽALE: Stadion, na katerem še niso slavili

m24

Slab točkovni izkupiček iz prvih dveh tekem spomladanskega dela sezone je Domžalčane praktično že odpisal iz boja za naslov prvaka, zdaj jim bolj ali manj preostane le še boj za ohranitev tretjega mesta in iskanje pokalne lovorike, že danes pa se bodo odpravili na gostovanje na stadion, na katerem še niso slavili.

Varovanci Luka Elsnerja so v spomladanski del letošnje sezone krenili podobno kot lani; s slabim točkovnim izkupičkom, ki jih je stal resnejšega in bolj realnega boja za naslov prvakov. V prvem krogu po zimskem premoru so Domžalčani prikazali zelo bledo predstavo, predvsem v obrambi, in zasluženo izgubili z 1:3 na gostovanju v Novem mestu.

DOMŽALČANI BREZ KAZNOVANEGA TRAJKOVSKEGA
Luka Elsner bo moral svojo začetno enajsterico sestaviti brez enega zelo pomembnega nogometaša, levega bočnega branilca Dejana Trajkovskega, ki je v prejšnjem krogu proti Gorici prejel svoj četrti rumeni karton v sezoni in bo tako moral izpustiti obračun z Zavrčem. Triindvajsetletni Mariborčan bo Domžalam zagotovo manjkal, kajti v letošnji sezoni igra v odlični formi, dosegel je že en gol in prispeval še šest asistenc, namesto njega pa bo verjetno v začetno enajsterico vskočil Jure Balkovec.

V naslednjem krogu so prikazali precej boljšo igro, nadigrali Gorico, povedli z 1:0 in imeli neverjetno priložnost za 2:0, ki pa jo je Slobodan Vuk zapravil. Kazen je prišla na najbolj krut način, Jan Humar je dosegel izenačujoč zadetek za vrtnice in Domžale so še drugič ostale brez zmage.

Vseeno je bil domžalski strateg po dvoboju z Goričani zadovoljen, poudarjal je, da si želi gledati takšne Domžale, in ugotavljal, da je edino, kar manjka njegovim nogometašem, neizprosnost v zaključku napadov. Prav napad je slabša stran kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, na 24 tekmah so dosegli vsega 34 golov, kar je 21 golov manj od najboljših v tej kategoriji, Olimpije in Maribora, več zadetkov od njih pa so denimo dosegli tudi Goričani.

Morda bo v naslednjih tekmah drugače, ne nazadnje so tudi zaradi tega v svoj strokovni štab zvabili nekdanjega trenerja Celja Simona Rožmana, ki je znan po svoji napadalni filozofiji. "Simon ima zelo jasno vizijo, kako mora biti videti napadalni nogomet. To je tudi učinkovito prakticiral pri Celju. Mislim, da smo že v uvodnih dneh mnoge detajle, ki jih morda jaz nisem opazil, popravili," je na sredini novinarski konferenci, kjer so predstavili Rožmana, povedal Elsner.

NEUSPEŠNI NA ZADNJIH PETIH
Videli bomo, ali je Rožman že uspel vcepiti nekaj svoje napadalne predrznosti v sicer pragmatično domžalsko filozofijo. Že danes namreč čaka Domžale izredno težka naloga, gostovanje v Zavrču proti klubu, ki jim nikakor ne ustreza. Domžalčani namreč proti Haložanom niso slavili že na zadnjih petih obračunih, nazadnje so jih premagali 1. avgusta 2014, ko so na Mestnem stadionu na Ptuju – kjer so Zavrčani igrali med gradnjo nove tribune na svojem stadionu – po golih Benjamina Morela in Aladina Šišića slavili z 2:0.

Na naslednjih petih tekmah se je zmage kar štirikrat veselil Zavrč, v letošnji sezoni se je prva medsebojna tekma v Športnem parku Zavrč končala z 0:0, druga pa v Domžalah z zmago Haložanov z 1:0, ko je udarila zdajšnja koprska naveza Albert Riera-Zlatan Muslimović, prvi je bil v vlogi podajalca, drugi pa v vlogi strelca.

Vse misli so že usmerjene v ta dvoboj. Dobro se moramo pripraviti ter najti in izkoristiti njihove pomanjkljivosti. Skrajni čas je, da osvojimo poln izkupiček.

ZA PRIBLIŽANJE NA ŠTIRI
Nogometaši Zavrča so torej pravi trn v peti Domžal. Vse odkar so se vrnili na svoj stadion, namreč Elsnerjeva četa tam še ni slavila (No, pa tudi na "starem" stadionu jim to ni uspelo). Zavrčani bodo poskušali nadaljevati to tradicijo, v primeru zmage bi se varovanci Ivice Solomuna svojim današnjim tekmecem približali na znosne štiri točke zaostanka in njihovi upi po osvojitvi tretjega mesta, ki na koncu sezone vodi v kvalifikacije za ligo Europa, bi spet oživeli.

Solomunovi izbranci so sicer v spomladanski del sezone vstopili na podoben način kot njihovi današnji tekmeci, osvojili so vsega točko več od Domžal, kar v prevodu pomeni, da so na prvih dveh tekmah – domači z Gorico in gostujoči s Celjem – remizirali. Tudi oni so lahko precej razočarani nad nadaljevanjem sezone, kajti proti vrtnicam so imeli celoten drugi polčas igralca več na zelenici in so bili boljši tekmec, tudi na Areni Petrol pa so prevladovali, vendar jim ni uspelo kronati premoči.

"Za nadaljevanje prvenstva je pomembno, da smo ohranili tretje mesto. Pred nami je tekma v Zavrču, kjer še nismo zmagali, in čas je, da se ta negativna tradicija prekine. Vse misli so že usmerjene v ta dvoboj. Dobro se moramo pripraviti ter najti in izkoristiti njihove pomanjkljivosti. Skrajni čas je, da osvojimo poln izkupiček," je pred gostovanjem v Halozah optimistično razpoložen vezist ravbarjev Žan Majer, podobno pa razmišlja tudi Elsner, ki se ne obremenjuje z negativnim nizom proti Zavrču: "V Zavrču ne bo nič težje kot v Novem mestu ali proti Gorici. Tekma kot tekma. Morali se bomo tepsti in pokazati veliko želje, tako kot proti Gorici. Če bomo moški v dvobojih, bomo odnesli vse tri točke tudi iz Zavrča. Če bo odnos pravi, bomo dobivali tudi točke."