Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
11.03.2016 11:33:57
Deli članek:

Rožman: Imel sem ponudbe Zavrča, Aluminija in Olimpije

Grega Wernig

Glede na to, da je Simon Rožman v prejšnji sezoni dosegal fantastične uspehe z nogometaši Celja, ki so pod njegovo taktirko igrali poleten, napadalen in zelo atraktiven nogomet, je bilo kar malce presenetljivo, da se je mladi trener odločil, da sprejme ponudbo Domžal, kjer je začel opravljati naloge strokovnega koordinatorja.

Nekateri bi rekli, da je to nekakšna degradacija, vendar se je nadarjeni strokovnjak odločil, da gre po poti ameriških trenerjev, ki denimo v košarki ves čas prehajajo iz položaja glavnih trenerjev enega moštva k pomočnikom trenerjev drugega. Kako na zlobne jezike, ki govorijo o degradaciji, gleda Rožman? "Zanima me strokovno delo, napredek. V vsem skupaj sem videl en velik izziv, eno 'win-win' kombinacijo. Ogromno je stvari, ki se jih še moram naučiti, in najlažje se jih je naučiti na terenu. Verjamem v svoje zakonitosti in mislim, da je lahko vse skupaj ena zelo lepa kombinacija znanj in mnenj. Mislim, da je prav, da se v določenih stvareh ne strinjamo, kajti le tako lahko skupaj rastemo. Vidim pa ogromno potenciala v Domžalah pri mladih igralcih. Tukaj mislim, da lahko odigram pomembno vlogo," je vse skupaj pojasnil nekdanji trener Celja.

Ne glede na to, da je prevzel delo koordinatorja pri Domžalah, kar pomeni, da bo v prvi vrsti zadolžen za delo z mladimi, pa je Rožman priznal, da je imel, vse odkar je septembra zapustil Areno Petrol, na mizi kar nekaj ponudb. Še posebej pozimi. "V zimskem prestopnem roku je bilo kar nekaj zanimanja, tudi zelo konkretnega s strani prvoligašev. Nisem želel v klub priti sredi sezone, želel sem si projekta, ki bo temeljil na nekakšnih predpostavkah, in ne na hitrih vizijah. Nekatere stvari so bile, toda sam sem bil zaposlen tudi v osnovni šoli in se teh korakov ni dalo narediti tako hitro," je pojasnil Rožman in dodal: "Čisto konkretno sem se pogovarjal s športnim direktorjem Zavrča, pogovarjal sem se tudi z Aluminijem, pa tudi z Olimpijo, kjer bi prevzel podobno vlogo kot tu pri Domžalah. Toda Luka me je že zelo hitro poklical, ves čas sva bila v stiku, že nekje v decembru sem mu obljubil, da bom sprejel to vlogo, in tudi zato sem vse druge ponudbe zavrnil. Luki sem obljubil sodelovanje, tako da je bil to ključen dejavnik. Ko nekomu nekaj obljubim, potem obljubo tudi držim."