Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
02.03.2016 18:27:14
Deli članek:

Celjski junak Miškić: Zagodli smo Mariboru, zagodli bomo tudi drugim

Drago Wernig - TAKA

Danijel Miškić je strnil misli po odmevni zmagi njegovega Celja nad aktualnim prvakom Mariborom.

Čeprav je v statistiko vpisal "samo" eno asistenco in so nekateri nogometaši v tem krogu zabili dva gola, prevelikega dvoma o tem, kdo je najboljši igralec 23. kroga PLTS po izboru Ekipe SN, ni bilo. Danijel Miškić je odigral fantastičen obračun, v zvezni vrsti povsem ustavil vijoličaste veziste, z Milanom Spremom pa sta izpeljala tudi fenomenalen protinapad, po katerem so Celjani prišli do zlata vrednih treh točk na gostovanju pri Mariboru.

Ljubitelji slovenskega nogometa, ki so podrobno spremljali zimsko dogajanje na prvoligaški sceni, so bili nad rezultatom, ki so ga dosegli nogometaši iz tretjega največjega mesta v Sloveniji, zagotovo presenečeni. Kako ne bi bili, ko pa so grofje na prijateljskih tekmah delovali katastrofalno, z izjemo prijateljskega dvoboja z Dinamom (0:0) in generalke proti Gorici (poraz z 0:1) so bili na igrišču videti povsem izgubljeni, izgubljali so tako z avstrijskimi kot hrvaškimi nižjeligaši, mučili so se tudi proti nemškim in slovenskim nižjeligašem, ki jih niso uspeli premagati. A slabi rezultati na pripravljalnih tekmah so bili zavajajoči, ne nazadnje so imeli Celjani številne težave s poškodbami in praktično nobene – razen zadnje – tekme niso odigrali v polni postavi. Ko je bilo najpomembnejše, pa so se zbrali, na srečo je imel Iztok Kapušin znova na voljo najmočnejšo zasedbo in grofje so pripravili prvovrstno presenečenje ter ugnali favorizirane Mariborčane.

"Res je, rezultati v pripravljalnem obdobju so bili slabi, lahko rečem zelo slabi. Vendar je treba vedeti, da smo bili izjemno zdesetkani, da smo imeli v enem trenutku celo 13 ali več poškodovanih nogometašev. Na nekaj treningih je imel trener na voljo zgolj 10 zdravih igralcev, kar se mi, čeprav sem bil že na številnih pripravah, ni še nikdar zgodilo. Morda so bile poškodbe posledica težkih treningov, morda je bilo krivo kaj drugega, a dejstvo je, da smo imeli velike težave, kar se je seveda poznalo tudi na igrišču," je Danijel Miškić začel svojo pripoved po veliki zmagi v Ljudskem vrtu. "Kljub vsemu pa nisem nikdar, v nobenem trenutku podvomil o naših zmožnostih in naši ekipi. Vedel sem, da smo dobri in da ko bomo zdravi, bomo zelo nevarni, kar se je ne nazadnje pokazalo tudi v soboto," je nadaljeval hrvaški vezist, ki je že dve leti član Celja.

SPREMO SE MI JE ZAHVALIL
A čeprav je verjel v svoje sposobnosti in sposobnosti svojih soigralcev, ga ni bilo junaka, ki bi si v soboto upal napovedati zmago Celja na štajerskem derbiju. Ne po zelo slabem prvem delu sezone Celjanov, ne po njihovih slabih igrah v pripravljalnem obdobju in predvsem ne zaradi tega, ker so Mariborčani nujno potrebovali tri točke v boju za naslov prvaka. Vendarle pa so grofje pripravili prvovrstno presenečenje, celoten dvoboj so bili boljši od vijoličastih, s svojo disciplinirano obrambno naravnano taktiko so zaprli vse dostope do svojega gola, iz protinapada pa so zabili edini gol na tekmi. In to z igralcem manj na igrišču!

"Vsaka ekipa je zelo motivirana, ko igra z Mariborom, tudi mi smo bili. Ne nazadnje je Maribor skupaj z Olimpijo najboljša ekipa v Sloveniji, v Ljudskem vrtu je zmeraj odlično vzdušje, zmeraj se na tribunah zbere veliko gledalcev in v takšnih pogojih je zmeraj lepo igrati," se je na dvoboj s štajerskimi tekmeci ozrl Miškić in nadaljeval: "Res je, da so bili Mariborčani v krču in da niso odigrali bleščeče tekme. Da so bili v slabši dnevni formi. Toda hkrati je res, da smo mi pokazali, da smo prava ekipa. Verjeli smo vase, se borili do zadnjih atomov moči, dihali drug z drugim in s kančkom sreče smo hvala bogu uspeli tudi zadeti in slaviti."

Prav on je bil med najzaslužnejšimi za sobotni gol v Ljudskem vrtu, po njegovi asistenci je namreč zadel srbski nogometaš Milan Spremo. "Milan je odvzel žogo in mi podal. Videl sem, da imam na voljo veliko prostora, zato sem hitro stekel v protinapad. Milan me je spremljal na desni strani in moral sem mu podati žogo. Hvala bogu sem to storil pravočasno, odlično je zaključil akcijo in zmagali smo," se je celjskega zadetka spomnil 22-letni vezist, ki je pristavil: "Seveda se mi je Milan po koncu tekme zahvalil in vesel sem, da sem mu lahko pomagal pri zadetku in predvsem da sva oba pomagala ekipi."

OSREDOTOČENOST NASE
Kljub izredno pomembnim trem točkam pa Celjani nad razpletom 23. kroga ne morejo biti zadovoljni. Prednost pred zadnjim Krškim, ki je prav tako zmagal, je namreč ostala zgolj štiri točke, kar pomeni, da bodo imeli Celjani v prihodnosti še težko delo, če bodo želeli obstati v ligi.

"Mislim, da je nesmiselno gledati naše tekmece. Slovenska liga je pač takšna, da lahko vsakdo premaga vsakogar, zato moramo biti osredotočeni samo nase. Čim prej si želimo zagotoviti obstanek v ligi, potem pa hočemo napasti četrto mesto. Če nam bo uspelo, ne vem, ampak menim, da šesto mesto na lestvici ni realen pokazatelj naše moči in da si zaslužimo biti višje, vsaj na četrtem mestu," je optimističen Miškić. Kako pa se bo razpletel boj za naslov prvaka? "Res je, da smo jo Mariboru z zmago v Ljudskem vrtu zagodli, ampak nič še ni odločeno. Liga je še vedno povsem odprta, še vedno se lahko naslova veselita tako Olimpija kot Maribor. Kdo bo na koncu slavil? Ne vem, res ne vem. Obe ekipi imata svoje prednosti. Vem le to, da se bo med večnima tekmecema bil hud boj vse do zadnjega kroga," se je za konec zasmejal simpatični Hrvat.

Grega Wernig