Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2016 15:40:07
Deli članek:

Milanič: Nisem imel ovir, potrdil sem, še preden je dokončal stavek

Drago Wernig - TAKA

Maribor je na današnji tiskovni konferenci tudi uradno predstavil novega trenerja Darka Milaniča.

Ta se je po skoraj treh letih vrnil v Ljudski vrt, kjer je dosegel največje uspehe v trenerski karieri, ko so Mariborčani prevzeli prevlado na slovenski sceni in se pod njegovo taktirko dvakrat uvrstili v evropsko ligo. Trinajstkratni državni prvaki imajo trenutno šest točk zaostanka za vodilno Olimpijo, z Milaničem pa naj bi vijoličasti spet prišli v ustaljene tirnice in do novega naslova.

"Zavedam se, da Maribor v primerjavi s tedanjim obdobjem, ni isti. Je zrasel, vmes se je zgodilo marsikaj lepega," so bile Milaničeve uvodne besede. Povedal je, da ga je k vnovičnemu prihodu v Maribor prepričalo iskreno povabilo športnega direktorja Zahoviča. "Nisem imel ovir, potrdil sem, še preden je dokončal stavek."

Na vprašanje, ali se zaveda vseh pritiskov, je odgovoril: "To mi je bilo popolnoma jasno. Že ob mojem prvem prihodu sem se zavedal tega. Če bi izbiral med bremeni, potem nikoli ne bi bil trener Maribora." Čaka ga derbi z Olimpijo v Ljudskem vrtu, naloga pa je zahtevna. "Imam malo časa, a tudi dovolj, da bodo fantje dojeli, kaj si želim. Igro spraviti na nivo z veliko dinamike."