Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.03.2016 18:04:34
Deli članek:

Jurčić: Niso bili krivi rezultati, zamenjan sem bil že pred Celjem!

Grega Wernig

Krunoslav Jurčić trdi, da razlogi za njegovo zamenjavo niso bili povezani ne z rezultati, ki jih je dosegal, ne z delom, ki ga je opravljal.

Medtem ko so danes v Mariboru predstavili novega trenerja, si Krunoslav Jurčić kakopak še vedno liže rane. Slednje bolijo in skelijo, dejansko še toliko bolj, ker je hrvaški strokovnjak več kot očitno prepričan, da se mu je zgodila krivica. Vsaj tako gre soditi po njegovih medijskih nastopih, odkar ni več prvi mož stroke v Ljudskem vrtu.

Tokrat je Jurčić spregovoril za 24ur.com in vnovič povedal kar nekaj zanimivih stavkov. "Če sem presenečen? Seveda, človek v življenju vedno poskuša najti neko logiko, neka logična pojasnila za reči, ki se mu dogajajo. Bil sem tako presenečen in nepripravljen, nisem si mogel pojasniti, zakaj se je to zgodilo. Zdaj, ko mineva čas, stari prihajajo na svoje mesto, počasi sem našel nekaj miru. V tem trenutku lahko rečem, da sem zelo ponosen na to obdobje, ki sem ga preživel v Mariboru," je za 24ur.com med drugim povedal bivši trener Dinama iz Zagreba.

Jurčić je hkrati poudaril, da je bil po njegovem mnenju zamenjan že pred tekmo s Celjem: "Mislim, da je bila odločitev sprejeta že pred tekmo s Celjem, ta tekma ni imela absolutno nobene zveze. Takšne odločitve se ne sprejemajo po eni tekmi in govoriti o eni tekmi kot o merilu ni pravilno. Nikakršnega spora ni bilo (z Zahovićem, op. a.), nisem se zapletal v spore in niti zdaj ne želim preveč 'komplicirati'. Popravkov ni več in čas bo pokazal svoje, kdo je imel prav in kdo ni imel, a to sedaj niti ni tako pomembno. Ostaja pa mi res lep vtis po teh sporočilih podpore in po tem lepem druženju z mojimi igralci in ljudmi iz kluba. Saj veste - tiste slabe, umazane reči pozabite, dobre pa si zapomnite. Življenje gre naprej."

Zaradi zgornjih besed je Jurčić prepričan, da četudi bi na klopi zdržal do sobotnega derbija, niti morebitna zmaga nad Olimpijo ne bi spremenila že zapisanega scenarija. "Bi bilo precej drugače, če bi dobili derbi z Olimpijo? Ne, to nima zveze, razlogi so globlji in nimajo nikakršne zveze z mojim delom in rezultati. Enostavno so to neke druge reči, o katerih ne želim govoriti. Dodal bi še nekaj: res upam, da bom s temi res prekrasnimi spomini na navijače in igralce Maribora v nekih drugih okoliščinah nekega dne spet postal trener Maribora. Vedel sem, navijači so mi izkazovali podporo na tekmah, a ta sporočila, ki sem jih dobil danes ... To je, to je ... Pa takšnih sporočil ne dobiš v celi karieri! To je enostavno veliko priznanje za moje delo. Ne da me je to presenetilo, a presenetilo me je, kako so me ljudje doživeli in kako so doživeli to mojo osebno situacijo. Enostavno navdušen sem nad temi sporočili. Zelo lepo se počutim. Nekega dne bi se vrnil. V precej drugačnih okoliščinah," je za 24ur.com še pristavil strokovnjak, ki ga je na vijoličasti klopi zamenjal Darko Milanič.