Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
02.03.2016 13:45:54
Deli članek:

Messi: Ne zanimajo me rekordi, rekordi ne prinašajo naslovov

Lionel Messi je v ekskluzivnem intervjuju za domači El Grafico spregovoril o domnevnem rivalstvu pri Barceloni, podiranju rekord in velikemu tekmecu Cristianu Ronaldu.

Argentinski nogometaš in zvezdnik Barcelone Lionel Messi redko postreže s kakšnim obširnim intervjujem, tokrat pa je na dolgo in široko spregovoril za domači El Grafico. Poleg številnih tem se je dotaknil tudi nekaterih bolj zanimivih, kot so denimo domnevno rivalstvo med zvezdniško trojico Barcelone, rekordi in Cristiano Ronaldo.

Kot je pojasnil, ga v življenju še najmanj zanima postavljanje novih mejnikov. "Z domačo reprezentanco bi rad osvojil karkoli, pa čeprav s pomočjo avtogola nasprotne ekipe. Ne zanimajo me rekordi, rekordi ne prinašajo naslovov."

Kaj pa slavni Barcelonin trojček Messi-Neymar-Suarez, ki se je v letošnji sezoni izkazal za strah in trepet nasprotnih ekip? Kaj je skrivnost za takšno kemijo? "Resnično ne vem. Vsi smo ljudje in prihajamo iz južne Amerike. Morda zato. Igramo za Barcelono in med seboj ne tekmujemo. Smo profesionalci in ko zastopamo eno ekipo, potem ne more biti pristnega nobenega rivalstva."

Za konec se ni mogel izogniti vprašanju o Portugalcu Cristianu Ronaldu. "Sva profesionalca, ki igrava za svoji ekipi, in tekemeca. Nič več kot to. Včasih izgubi eden, včasih drugi. Eden drugega zelo spoštujeva."