Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jb
jb
0 02.03.2016 08:01:35

Radovićevo kristalno jasno sporočilo trenerju Olimpije Nikoliću

www.alesfevzer.com
Miroslav Radović je v dresu Olimpije debitiral z zadetkom po vsega štirih minutah igre.

Številni so bili sila skeptični, ko so pri Olimpiji Miroslava Radovića javnosti predstavili s sila izbranimi besedami. "Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo," je dejal trener Marko Nikolić, športni direktor Ranko Stojić pa je poudaril, da so zmaji dobili nogometaša, ki bo lahko sam odločal tekme.

No, nekaterih niti to ni prepričalo, njihov dvom je bil v prvi vrsti povezan z dejstvom, da Radović na Kitajskem zaradi poškodbe v preteklem letu ni igral veliko. In čeprav ni dvoma, da bo 32-letnik potreboval še nekaj časa, da bo prišel v optimalno formo, je že na debiju potrdil, da je Olimpija z njegovim prihodom zadela v polno.

Radović je tekmo s Koprom začel na klopi, po vstopu v igro pa je potreboval vsega štiri minute, da je že zabil svoj prvi gol v Prvi ligi Telekom Slovenije. To je bil sicer zadetek, s katerim je Radović na najboljši možen način demonstriral svoje znanje – na prvi pogled je vse skupaj delovalo sila preprosto, a takšno akcijo zaključiti s takšnim strelom … Da, to je odlika vrhunskih napadalcev.

ŠE SLAJŠA, KER SO NEPREDVIDLJIVE
"Seveda sem srečen, ker se mi je med strelce uspelo vpisati že na prvi tekmi. Lepšega začetka si ne bi mogel želeti. Res pa je, da sem še precej srečnejši zaradi rezultata. Uvodne tekme so vedno nepredvidljive, zato je zmaga še toliko slajša. In toliko vrednejša, ker je Maribor v soboto izgubil. Pred derbijem smo si okrepili samozavest, zdaj moramo dneve, ki nas ločijo od sobote, izkoristiti za kar najboljši pripravo. Dejstvo je, da smo se znašli v dobrem položaju, iz katerega pa lahko v naslednjem krogu potegnemo še precej več," je po sanjskem debiju razpredal Miroslav Radović, ki je hkrati poudaril, da ga je kakovost nogometa ob njegovem prvem stiku s slovensko ligo pozitivno presenetila: "Še preden sem prišel k Olimpiji, sem se in o klubi in o celotnem prvenstvu veliko pogovarjal z Dejanom Kelharjem, tako da zagotovo nisem prišel v neznano. Tekma s Koprom je bila takšna, da je lahko bila všeč prav vsem. Gledalci so videli veliko akcije in kar nekaj lepih potez. Najbolj sem bil presenečen nad individualno kvaliteto določenih posameznikov, kako bo v prihodnje, pa bomo seveda šele videli."

O svojem zadetku ni želel izgubljati besed. "Pravite, da sem ga dosegel 'na rutino'? Če tako pravite … (smeh) Izkušenj mi res ne manjka, vendar pa je veliko bolj pomembno to, da čim bolj pomagam ekipi. Zaradi tega sem tudi prišel, če bom ob tem zabil še kar nekaj golov, pa toliko bolje," je pojasnil nekdanji nogometaš varšavske Legie in misli preusmeril v Maribor: "Čeprav smo se trudili, da nas to ne bi preveč oviralo, je dejstvo, da so nam že pred tekmo s Koprom misli hočeš nočeš uhajale k Mariboru. To je pač večni derbi … Mislim, da smo se znašli v dobrem položaju, in v Ljudskem vrtu nas čaka tekma, ki nam lahko res veliko prinese. Ob tem lahko Maribor veliko izgubi, tako da je pred nami res zanimiv derbi. Tja gremo pokazat, kaj znamo, potem pa bomo videli, kdo bo zmagal."

Proti Kopru je bil še na klopi, bo pod Kalvarijo že v udarni enajsterici? Sledilo je kristalno jasno sporočilo Marku Nikoliću. "Sem pripravljen! Toda to je odločitev za šefa. Kar lahko povem, je to, da se počutim vse bolje. Ponavljam, sem pripravljen, trener pa je tisti, ki sprejema odločitve," je še pristavil Radović.

miroslav radovic af
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike