Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
01.03.2016 19:43:52
Deli članek:

Ibrahimović je kaznoval predrzneža (video)

vszi

V nedeljo so se končale sanje PSG-ja, da bi letošnjo sezono francoskega prvenstva končal brez poraza.

Varovanci trenerja Laurenta Blanca so v 28. krogu gostovali pri Lyonu in izgubili z 2:1. Domačini so na glavni odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti, na začetku drugega polčasa je zaostanek prepolovil Lucas Moura, več pa Parižanom do konca tekme ni uspelo.

S tem se je končal njihov niz 36 tekem brez poraza v francoskem prvenstvu. Razumljivo je, da so bili vsi, ki so na kakršenkoli način povezani z Lyonom, nad zmago navdušeni. Tudi igralci.

Branilec Mapou Yanga-Mbiwa se je v navalu dobre volje na igrišču celo norčeval iz Zlatana Ibrahimovića, kar seveda ni pametna poteza. To je na svoji koži občutil tudi sam.

Omenjena igralca na zadnjih medsebojnih tekmah na zelenici bijeta hude boje. Po zadetku Lyona je Yanga-Mbiwa za Švedovim hrbtom uprizoril krajšo plesno koreografijo. Toda to je pozneje tudi obžaloval, vsaj malo.

Ibrahimović ne bi bil Ibrahimović, če predrznega tekmeca za svoje nepremišljeno dejanje ne bi na svoj način kaznoval. Malo pozneje je - skladno s pričakovanji - naredil ravno to.

V enem izmed napadov PSG-ja je 'pokazal mišice', ko se je povsem brez potrebe v polnem sprintu silovito zaletel v 26-letnega občasnega francoskega reprezentanta. Nekdanji član Newcastla in Rome je bil nad napadom seveda presenečen in je grdo padel po tleh, medtem ko je Ibrahimović ob tem samo začudeno skomignil z rameni.

Ko se je Yanga-Mbiwa uspel pobrati s tal, je začel s prstom žugati proti Švedu, ki pa se mu je v počasnem ritenskem teku samo ironično (na)smejal.