Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
27.02.2016 11:00:11
Deli članek:

Jurčić in Filipović: Vse je odvisno od nas

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani bodo danes slovensko nogometno pomlad v Ljudskem vrtu odprli z dvobojem s Celjem, ko bodo želeli kreniti na pot proti želenemu šestemu zaporednemu in skupaj štirinajstemu naslovu prvaka.

»Za nami so čudovite priprave, klub nam je omogočil izjemne pogoje. Opravili smo predviden program dela, ozračje v ekipi je odlično. Za igralce in trenerje pa je seveda vedno najlepše, ko se začne prvenstvo, ko igramo uradne preizkušnje. Za to delamo, za to živimo,« v pričakovanju začetka spomladanskega dela prvenstva pravi Krunoslav Jurčić, ki je na desetih prijateljskih preizkušnjah minutažo zelo enakomerno porazdelil med svoje varovance.

Krunoslav Jurčić
Nikogar ne podcenjujemo. Vsakemu nasprotniku namenjamo potrebno spoštovanje, ampak menim, da je v dvobojih z vsemi slovenskimi ekipami rezultat odvisen od Maribora. Mislim, da smo dovolj dobri ne le za to, da zmagamo, temveč da se hkrati predstavimo v všečni podobi

»V ritmu, ki nas čaka, bodo igralci, ki trenutno morda niso v ospredju, na koncu gotovo nosili pomembno breme. Ravno zaradi tega sem si prizadeval, da bi imeli vsi približno enako število igralnih minut, da bi bila pripravljenost vseh dokaj enakovredna,« je pojasnil hrvaški strokovnjak. 

Namen v dvoboju z grofi je zelo jasen, vijoličaste zanima zgolj ves izkupiček. »Videl sem zadnjo prijateljsko tekmo Celjanov z Gorico. V zasedbi imajo štiri ali pet hrvaških igralcev, sposobnosti katerih dobro poznam, kar bi bila lahko naša prednost. Na nasprotni strani bo sicer ekipa, ki vztraja pri igri, in priznam, da nam to ustreza. Nikogar ne podcenjujemo. Vsakemu nasprotniku namenjamo potrebno spoštovanje, ampak menim, da je v dvobojih z vsemi slovenskimi ekipami rezultat odvisen od Maribora. Mislim, da smo dovolj dobri ne le za to, da zmagamo, temveč da se hkrati predstavimo v všečni podobi, ki bi bila lepo vabilo za navijače za vse tisto, kar nas čaka v prihodnje,« je povedal Krunoslav Jurčić.

Drago Wernig - TAKA

FILIPOVIČ: DA POKAŽEMO, ZAKAJ SE TRUDIMO
Vijoličasta slačilnica nestrpno pričakuje uvodni spomladanski obračun. »Po vrnitvi iz Turčije smo se lotili priprav za tekmo s Celjani. Ekipa komaj čaka, da se začne. Da pokažemo, zakaj smo trenirali v preteklem obdobju, zakaj smo se trudili. Dobro smo pripravljeni,« zagotavlja Željko Filipović. Prestopni rok je bil pester, v moštvu je šest novih igralcev. »Menim, da smo dobili okrepitve v pravem pomenu besede, prav tako je nadvse pomembno, da so vsi po vrsti odlični fantje. Temu primerno smo jih sprejeli. Tako na igrišču kot ob njem. Vse je v najlepšem redu,« pravi izkušeni ljubljanski vezist.
Željko Filipović
Vemo, da moramo zmagovati, da moramo biti na igrišču najboljši, z dobrimi igrami pridejo točke same po sebi. Še vedno stojim za tem, da je vse odvisno od nas. Verjamem, da bomo pravi in da bo ekipa naredila vse, da bi se na koncu veselili šestega zaporednega naslova prvaka
Mariborčani drugi del sezone začenjajo z dvojnim domačim programom. »Seveda smo v tem trenutku osredotočeni zgolj na Celje, za nas je pomembna vsaka tekma. Še zlasti prva, uvodne preizkušnje so vedno specifične. Vemo, da bi bilo izjemnega pomena drugi del prvenstva začeti z zmago in gotovo bomo storili vse, kar je v naših močeh, da tako tudi bo. Ne bo lahko, tega se dobro zavedamo, a pred našimi navijači bi se radi predstavili v čim boljši luči.« Obeta se množičen obisk, kar bi moral biti za igralce dodaten impulz. »Vedno si želimo, da bi se na tribunah zbralo čim več gledalcev, navsezadnje igramo za njih. Res se zelo veselimo povečanega zanimanja gledalcev in upam, da bo štajerski derbi prava predpriprava za prihajajoči derbi.«

Drago Wernig - TAKA

Željko Filipović spada med igralce, ki so v mariborski slačilnici najdlje. Marsikaj je že doživel, predvsem pa je navajen osvajanja lovorik. Se bo želeni scenarij uresničil tudi letos, čeprav bodo Krunoslav Jurčić in njegovi varovanci v spomladanske boje krenili kot lovci? »Res sem že kar dolgo v klubu, navajen sem različnih situacij. Imeli smo dvanajst, trinajst točk prednosti, pa tudi zaostanke. Zdaj imamo tri točke manj, vendar nam to ne predstavlja kakšne dodatne obremenitve. Vemo, da moramo zmagovati, da moramo biti na igrišču najboljši, z dobrimi igrami pridejo točke same po sebi. Še vedno stojim za tem, da je vse odvisno od nas. Verjamem, da bomo pravi in da bo ekipa naredila vse, da bi se na koncu veselili šestega zaporednega naslova prvaka. Kakopak nas zanima tudi pokalna lovorika, toda gremo iz tekme v tekmo. Zdaj nas zanima le Celje. Veselimo se dobro zasedenih tribun, v prijetnem ozračju bomo naredili vse, da bi pomembne točke ostale doma. Želimo si, da bi skupaj z navijači poskrbeli za pravšnjo popotnico za derbi. In potem pokazali, kdo je najboljši v Sloveniji,« je odločen Željko Filipović.