Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
24.02.2016 08:27:50
Deli članek:

Miroslav Radović: Prepričan, da bomo uresničili zastavljen cilj

Arsen Perić

Novinec v vrstah Olimpije Miroslav Radović je dobro razpoložen pred začetkom drugega dela sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Dobil je številko 10, to pove dovolj o tem, kako zelo ga cenijo njegovi novi nadrejeni pri Olimpiji. Miroslav Radović je v Slovenijo pripotoval kot nogometaš, ki je zapisan v zgodovino poljskega nogometa. V zgodovini tamkajšnje lige ga ni bilo tujca, ki bi zabil več golov. Zdaj bo poskušal kar najbolje igrati tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije, čeprav se je pozno priključil pripravam in bo zaradi tega potreboval nekaj časa, da bo pripravljen na največje napore.

"Prvi vtisi po selitvi v Ljubljano so super. Čeprav sem tukaj kratek čas, lahko o Olimpiji že povem marsikaj pozitivnega," je ob uradni predstavitvi uvodoma dejal 32-letni Srb s poljskim potnim listom in dodal: "Vsi vemo, zakaj smo tukaj, kaj hočemo. Prepričan sem, da bomo uresničili zastavljen cilj, ki je jasno naslov prvaka, in da bo Ljubljana le prišla do tega, po čemer hrepeni že zelo dolgo. Moja dolžnost je, da se kar najbolje pripravim, zagotovo pa verjamem, da lahko tej ekipi pomagam s svojo kvaliteto in izkušnjami. Verjamem, da bomo na koncu zadovoljni prav vsi."

Radović je hkrati poudaril, da slovenski nogomet zanj ni popolna neznanka: "Na Poljskem sem igral z Dejanom Kelharjem in Markom Šulerjem, kadarkoli sem imel čas, sem spremljal slovenski nogomet. Pred časom tudi zaradi tega, ker je Maribor v kvalifikacijah za ligo prvakov igral s Celticom, s katerim se je pred tem pomerila tudi Legia. Rekel bi, da je v celoti gledano slovenski nogomet zagotovo na dobri poti. Tukaj je vse več dobrih ekip, za skupno kvaliteto je to zgolj pozitivno."