Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
24.02.2016 07:17:47
Deli članek:

Neverjetna sodniška napaka na tekmi lige prvakov (video)

vszi

V včerajšnji tekmi mladinske lige prvakov med Chelseajem in Valencio smo videli neverjetno sodniško napako, ki je odločilno vplivala na končni rezultat.

Dvoboj angleškega in španskega moštva se je po rednem delu končal brez zmagovalca, bilo je 1:1.

Zato so o ekipi, ki je napredovala med osem najboljših, odločili streli z bele točke.

Pri tem pa se je zgodilo nekaj, kar se zagotovo ne bi smelo. Do odločitve je prišlo že v prvi seriji enajstmetrovk. Angleži, ki branijo naslov prvaka, so bili uspešni, Enako pa je uspelo tudi Valencii, ki je izenačila prek Alberta Gila. No ja, Španci so vsaj mislili, da so izenačili.

Čeprav je žoga močno prečkala golovo črto, je namreč glavni sodnik Švicar Adrien Jaccottet dosodil, da temu ni tako in ostalo je pri vodstvu modrih. Do konca so bili vsi strelci uspešni in Chelsea je napredoval s 5:3.

Zanimivo je, da so imeli Londončani že tako veliko sreče, da so sploh 'izvlekli' neodločen rezultat in odločitev o zmagovalcu preložili na enajstmetrovke. Netopirji so namreč imeli v 83. minuti izjemno priložnost, da odločijo zmagovalca. Vendar je Ismael Martinez zapravil enajstmetrovko.

Po tekmi se je na družabnih omrežjih vsul plaz kritik na sodnike dvoboja. Oglasil se je tudi trener prvega moštva Gary Neville. Anglež je bil povsem iz sebe, zapisal je, da gre za škandal in da kar ne more verjeti, čemu je bil pravkar priča.

Neverjetna sodniška napaka bo zagotovo še nekaj časa ena pomembnejših tem v nogometnem svetu.