Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2016 07:57:39
Deli članek:

Koper na uradni strani: Se Olimpiji pred nedeljsko tekmo tresejo hlače?

Grega Wernig

V Kopru pravijo, da se nameravajo spomladi boriti za - naslov prvaka!

Da se pri slovenskem prvoligašu Kopru po prevzemu oblasti s strani župana Borisa Popovića pri vodenju kluba in hkrati predvsem medijskem nastopu poslužujejo sila nevsakdanjih prijemov, smo zdaj že vajeni. Tako smo recimo nedolgo tega lahko poslušali, kako je skorajda le vprašanje časa, kdaj bo Koper najboljši v državi. Pa ne samo to, kdaj bo tudi začel rušiti vse pred sabo v Evropi. Lepo in prav, ambicioznost je v športu še kako pomembna. A na trenutke se vseeno zdi, da na Bonifiki radi vsaj za odtenek pretiravajo.

Marsikdo ima takšen občutek tudi zdaj, ko so Koprčani na svoji spletni strani objavili prispevek, v katerem citirajo trenerja Olimpije Marka Nikolića ("Čaka nas dober nasprotnik, ki premore kar nekaj kvalitetnih in izkušenih nogometašev. Igrajo disciplinirano in odgovorno, kot takšni bodo precejšen zalogaj. Koper si zasluži naše spoštovanje, zagotovo je pred nami zahtevna tekma.") in se ob tem sprašujejo: "Se Olimpiji pred nedeljsko tekmo tresejo hlače?" Vodilni klub iz Ljubljane bo v prvem spomladanskem krogu doma pozdravil prav Koper, glede na stanje na lestvici pa bi bilo vse drugo kot zmaga zmajev veliko presenečenje. No, vsaj za večino, vprašanje pa, če tudi za res sila samozavestne Koprčane …

"Tako rekoč vse oči so uprte v začetek spomladanskega dela sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije, v katerem se ljubiteljem nogometa obeta izredno zanimivo dogajanje. V boj za lovoriko so se namreč, poleg Maribora in Olimpije, resno podali tudi Koprčani, ki sicer letošnjega prvenstva niso začeli ravno najbolj obetavno. Povsem drugače naj bi bilo v drugem delu sezone, saj bodo na zelenico poslali povsem na novo sestavljeno ekipo, ki poleg obetavnih, mladih in kondicijsko odlično pripravljenih nogometašev, premore tudi kar nekaj zvenečih imen iz sveta nogometa. Da znajo Kanarčki do konca prvenstva še dodobra premešati karte, lahko sklepamo tudi po pisanju domačih in tujih športnih medijev, kjer še posebej zadnje tedne rumeno-modri dvigajo veliko prahu, medtem ko, zanimivo, njihovo napovedano vrnitev na sam vrh lestvice z veliko mero zadržanosti spremljajo iz nasprotnih taborov. Ali se nemara bojijo, da bi Koprčanom uspel veliki met?" so zapisali na uradni spletni strani "agresivnih kozlov".