Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.02.2016 10:37:12
Deli članek:

Ibraimi: Novim igralcem ni jasno, kako je mogoče

Drago Wernig - TAKA

Po dveh prostih dnevih po vrnitvi iz Turčije so se Mariborčani znova zbrali v Ljudskem vrtu in začeli sklepne priprave za sobotni dvoboj s Celjani.

"Vsem nam je jasno, da so zimske priprave najpomembnejše, da so temelj za naslednjih dvanajst mesecev. Mislim, da smo delali zelo dobro in da smo vsi igralci dali svoj maksimum. Imeli smo izjemne razmere, tudi vreme nam je šlo na roko, vse to smo si prizadevali unovčiti v čim večji meri. Menim, da nam je uspelo, da je pripravljenost na želeni ravni, in zdaj komaj čakamo začetek nadaljevanja prvenstva. Dobro vemo in se zavedamo, kaj nas čaka, novim izzivom naproti bomo krenili s šampionsko miselnostjo," je po vrnitvi iz Turčije odločen Agim Ibraimi.

ZMANJŠATI ŠTEVILO NEIZKORIŠČENIH PRILOŽNOSTI
Makedonski reprezentant
je kot pozitivne ocenil tudi prijateljske preizkušnje proti kakovostnim nasprotnikom. "Vse so bile koristne, imele so lastnosti prvenstvenih. Ko smo denimo merili moči z Dniprom, ki je bil finalist pretekle sezone lige Europe, sem imel občutek, da igramo v tem tekmovanju, ker je bil tako trd boj na visoki ravni. Čeprav smo ves čas trenirali in so bile noge težke, smo se v večjem delu predstavili v dobri podobi. Izboljšati moramo realizacijo, število neizkoriščenih priložnosti moramo zmanjšati in odpraviti nekatere pomanjkljivosti v obrambi, pri branjenju moramo kakopak sodelovati vsi igralci. Že štiri ali pet let delamo isto, in če hočemo biti uspešni, moramo v takšnem slogu nadaljevati."

Občutki pred začetkom spomladanskih izzivov so obetavni. "Delali smo veliko in naporno, zimski premor je zelo dolg. Na vsakem treningu smo dajali vse od sebe, a zdaj je intenzivnost vadbe že nekoliko nižja. Pred nami je še sklepni teden v pričakovanju uvodne spomladanske preizkušnje in prepričan sem o tem, da bomo dovolj sveži, da bomo pokazali vse svoje sposobnosti," pravi Agim Ibraimi.

 
O NOVAKOVIĆU NI TREBA IZGUBLJATI BESED
Tudi med navijači je že zaznati vznemirjenje, v soboto se pod Kalvarijo obeta množičen obisk. Paketi vstopnic za uvodno preizkušnjo s Celjani in večni derbi se prodajajo zelo dobro. "Takšen odziv nas seveda veseli. Naši navijači nenehno dokazujejo, da živijo za klub, in nam vedno znova stojijo ob strani. Nudijo nam podporo, ki nam daje dodatno energijo, toda hkrati so visoka tudi njihova pričakovanja. Vedno zahtevajo najboljše. Kot sem že dejal, včasih samo zmaga ni dovolj, zahtevajo visoko zmago. A to seveda razumemo in vedno se po najboljših močeh trudimo, da bi jih zadovoljili, da bi jih osrečevali." 

Vijoličasti bodo drugi del prvenstva začeli kot lovci, Olimpija ima na vrhu tri točke naskoka. "Imamo dovolj energije in širok kakovosten kader. Smo kot družina, takšno ozračje nas žene naprej. In ambicioznost, vedno želimo največ. Novim igralcem, ki se nam pridružijo, ni jasno, kako smo lahko tako povezan kolektiv. Ko sem denimo igral v Italiji ali Avstriji, takšne pripadnosti niti po naključju ni bilo čutiti. Vedno so se ustvarile skupine in skupinice, pri nas tega ni. Saj se kdaj pa kdaj na kakšnem treningu ali tekmi tudi skregamo, zaiskri se, to je razumljivo, toda ob igrišču smo vedno prijatelji," pravi Agim Ibraimi, ki je pred torkovim dopoldanskim treningom v slačilnici pozdravil še šesto okrepitev. In najbolj zvenečo, moštvu se je pridružil Milivoje Novaković: "Mislim, da ni treba izgubljati besed o tem, kdo in kaj je Milivoje Novaković ter kakšna je njegova kakovost. Je drugi najboljši strelec slovenske reprezentance, bil je med najboljšimi strelci bundeslige ... Vsem je jasno, kaj smo dobili, kot igralec mi je všeč že od nekdaj. Veselim se, da bom igral skupaj z enim od najboljših slovenskih napadalcev."