Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
23.02.2016 08:16:32
Deli članek:

Mandarić: Glede Lazovića je naš največji adut trener Nikolić

Grega Wernig

Prvi mož Olimpije Milan Mandarić potrdil pogovore z Dankom Lazovićem, ki pa ima več snubcev.

Danko Lazović je pred vrati Olimpije. Menda. Tako se govori že vse od petka, ko je športni direktor zeleno-belih Ranko Stojić napovedal, da v Stožice prihaja velika okrepitev. Kmalu je postalo jasno, da so Ljubljančani na seznamu želja na prvo mesto postavili izkušenega srbskega napadalca, ki ima za sabo imenitno kariero.

Dvaintridesetletnik jo je začel v Beogradu pri Partizanu, leta 2003 je odšel na Nizozemsko, kjer je igral za rotterdamski Feyenoord, Vitesse in PSV iz Eindhovna. Vmes je bil posojen v Nemčijo, kjer je nosil dres Bayerja iz Leverkusna, dokazoval se je še v Rusiji pri Zenitu in Rostovu ter nazadnje na Kitajskem pri klubu Beijing Enterprises Group. S slednjimi je zdaj prekinil milijonsko pogodbo in ima proste roke za skok drugam. V Stožice? Zelo verjetno.

"Sprašujete me, ali smo res dosegli dogovor z Lazovićem? To je napačna informacija," se je na naš klic odzval predsednik Olimpije Milan Mandarić, a nato vseeno priznal, da je Lazović njegova velika želja in da tudi novica o zanimanju zmajev zanj ni iz trte izvita: "Dialog obstaja, tega ne bom skrival. Pogovarjamo se in že v kratkem bo znano vse; v dnevu, dveh. Oteževalna okoliščina je, da imamo v bitki zanj hudo konkurenco. Želijo ga številni dobri klubi, toda mi imamo velikega aduta v trenerju Marku Nikoliću, s katerim je Lazović že sodeloval. To je naše največje orožje in tudi prednost glede drugih klubov."

Mandarić je hkrati izrazil prepričanje, da bi bil Lazović, ki ima za sabo 47 tekem in 11 golov za Srbijo, za Olimpijo izjemna pridobitev – tako zaradi kvalitet kot zaradi izkušenj. "Če bi dobili še njega, bi imeli res odlično mešanico mladih in izkušenejših nogometašev. Oboji premorejo ogromno kvalitete, toda pri mladih je že tako, da se precej hitreje in bolje razvijajo, če imajo ob sebi kolege, ki jim znajo pomagati, svetovati, jih spodbujati. Zadovoljni smo, ker smo to zimo dobili tudi Juliusa Wobaya in Miroslava Radovića, če bomo še Danka Lazovića, pa bo naša ekipa idealno zapolnjena," je za konec še pristavil Milan Mandarić.

Profimedia