Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.02.2016 08:23:12
Deli članek:

Milivoje Novaković v ekskluzivnem intervjuju: Umazani posli me ne zanimajo

Drago Wernig - TAKA

Po osemnajstih letih tujine se je vrnil domov in v nadaljevanju sezone se bo prvič predstavil na slovenskem prvoligaškem prizorišču. V dresu Maribora. Milivoje Novaković je s prihodom v Ljudski vrt dvignil ogromno prahu in v mestu pod Pohorjem izzval navdušenje, v prestolnici otroku Olimpije odhoda na Štajersko še dolgo ne bodo oprostili.

Glavni akter zgodbe poudarja, da se s tem ne obremenjuje kaj prida, saj je odslej osredotočen zgolj in samo na svoje delo. Ker je pogodbo podpisal v času, ko so bili njegovi novi soigralci v Turčiji, nakar so imeli po vrnitvi domov dva prosta dneva, se je pridružil treningom B-ekipe. Tudi v začetnem delu priprav v Moravskih Toplicah, kjer smo se v hotelu Vivat srečali z najbolj zvenečo okrepitvijo vijoličastih in opravili ekskluzivni pogovor.

V štajerski prestolnici ste doživeli topel sprejem, odzivi v Ljubljani so drugačni. Kot otroku Olimpije vam bodo v prestolnici težko oprostili, da ste namesto zeleno-belih barv izbrali vijoličasto.
Moj primer se vendarle razlikuje od nekaterih prejšnjih, ko so se igralci selili iz Ljubljane v Maribor in obratno. Jaz sem bil član Olimpije v otroških ter najstniških letih in mogoče sem ji po eni strani hvaležen, da nisem dočakal prave priložnosti oziroma da me je izpustila iz rok. Če bi bilo drugače, morda vsega, kar mi je uspelo v dozdajšnji karieri, ne bi bilo. Kdo ve, zato na svoje pregnanstvo po eni strani gledam tudi kot na uslugo. Ne, zaradi tega nisem do nikogar sovražno nastrojen, takšne zadeve se v nogometu pač dogajajo. Drži, da je bila pot težja, da je bila težka, a zato sem se ob tem marsikaj naučil in postal močnejša osebnost.

Potem ne drži, da je bil prestop v Ljudski vrt neke vrste maščevanje, ker v Olimpiji niste dočakali želene priložnosti.
Ne, nikakor ne. Kakšno maščevanje neki! Nimam se komu za karkoli maščevati, povrhu so danes v klubu seveda drugi ljudje, ki s takratnim dogajanjem nimajo nikakršne stične točke. V prvi vrsti sem gledal na organiziranost kluba, v tem segmentu je Maribor v prednosti.

Na enem od forumov je bila objavljena tudi vaša telefonska številka. Je bila prava?
...


CELOTEN INTERVJU SO LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN!