IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

nu
nu
0 16.02.2016 21:06:06

Pirih: Handanović je zgled, kako lahko traja zelo dolgo

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti nadaljujejo priprave v Beleku.

Tako kot Krunoslav Jurčić za raznoliko vadbo na pripravah Mariborčanov v Turčiji skrbi tudi Mitja Pirih. Kakopak z vratarji, pod njegovim okriljem so Jasmin Handanović, Matko Obradović, Aljaž Cotman in Nino Irgolič. "Imamo vrhunske pogoje za delo, posledično lahko izvajamo vse elemente, ki smo si jih zadali. Fantje trenirajo zelo dobro, želijo napredovati, užitek je delati z njimi," je povedal primorski strokovnjak.

Nogometni trendi gredo naprej, vratarji pri tem nikakor niso izključeni. "Veliko spremljam dogajanja in razmišljam o tem, kako in kaj. Dejstvo je, da je nogomet zelo napredoval. Igra je hitrejša, prav tako žoga, in tako moramo biti hitrejši tudi mi. Zato vadimo elemente, kot se nam dogajajo v igri, in stremimo k temu, da bi bilo na vsakem treningu takšnih situacij čim več," je pristavil Mitja Pirih.



Jasmin Handanović kakopak ostaja številka ena. "Lahko je zgled vsem ostalim, kako je s profesionalnim odnosom mogoče doseči, da kariera traja dolgo časa. Ostali trije pa skrbijo, da vedno znova trenira na visoki ravni in je stoodstoten. Eno z drugim 'klapa', za zdaj nam gre zelo dobro." 

Med sodobno tehnologijo pri najpomembnejši postranski stvari na svetu spadajo tudi videoanalize. V kolikšni meri pri njih sodelujejo vratarji? "Praksa v našem klubu je, da imamo vratarji najprej samostojno analizo. Imamo svoje tehnične in taktične elemente, ki jih opravimo sami, nato sodelujemo tudi pri ekipni. Saj smo člani moštva, moramo sodelovati," pravi Mitja Pirih in pred nadaljevanjem sezone dodaja: "Moja želja je, da bi nam šlo dobro naprej, predvsem pa si želim, da ostanemo zdravi. To je prioriteta za uspehe, ki jih imamo namen uresničiti, in verjamem, da jih bomo."

Članki iz rubrike