oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 19.01.2016 10:31:20

Ranko Stojić: Napad je še naprej glavna misel Olimpije

Arsen Perić
Zimski prestopni rok se za upravo ljubljanske Olimpije še ni zaključil.

Pretekli teden je bil za vse, ki so tako ali drugače povezani z Olimpijo, še kako zanimiv. Vodilni klub Prve lige Telekom Slovenije je v ponedeljek dobil novega trenerja, v četrtek novega napadalca in v petek še novega vratarja. Zmaji so za dve okrepitvi zapravili skoraj milijon evrov, a to ne pomeni, da je njihovega udejstvovanja na zimski tržnici že konec.

Kot je potrdil Milan Mandarić, bo v Ljubljano v tem mesecu prišel še vsak kakšen novinec. Prvi mož zeleno-belih je poudaril, da je Olimpija kupovanje na domači sceni bolj kot ne zaključila, zdaj bo svoj pogled usmerila v to, kar ponuja tuji trg. Po prihodu Blessinga Elekeja in Nejca Vidmarja, ki sta bila v prvem delu sezona ena najbolj vidnih posameznikov na slovenski nogometni sceni, so pričakovanja navijačev seveda visoka, njihovo domišljijo so v zadnjih dneh še povečale takšne in drugačne govorice, ki so v svetu brcanja žoge kakopak nekaj vsakdanjega. 

Ena takšnih je recimo z Olimpijo povezala kar Nika Kranjčarja, uglednega hrvaškega nogometaša, ki je pred dnevi prekinil pogodbo z ukrajinskim velikanom Dinamom iz Kijeva. Ker je nekdanji član Dinama in Hajduka v preteklosti že sodeloval prav z Mandarićem, res ne bi bilo presenečenje, če bi predsednik Olimpije vnovič stopil v stik z njim. Nekateri so v preteklem tednu začeli omenjati še Stefana Babovića, ki se je prav tako znašel na borzi dela, potem ko je prekinil pogodbo z beograjskim Partizanom. Tam je sodeloval tudi z novim trenerjem Markom Nikolićem, hkrati se menda odlično razume s športnim direktorjem Olimpije, Rankom Stojićem. Lahko bi nadaljevali naštevanje imen (omenili bi lahko tudi Daliborja Stevanovića ...), toda raje smo se obrnili prav na Stojića, ki je v Stožicah odgovoren za športni del kluba. Seveda v upanju, da nam bo postregel s kakšno bombo za naslovnico časopisa. Žal ni bilo (povsem) tako.


DRUGAČNI PROFILI
"Vem, da se govori marsikaj, govorice so v nogometu vedno obstajale in vedno bodo, a v njih seveda velikokrat ni veliko resnice … Toda če me že sprašujete za Kranjčarja, Babovića in Stevanovića, bom odgovoril iskreno: nič ni s tem. Zakaj? Zato, ker so drugačni profili nogometašev od tistih, ki jih iščemo v tem trenutku," je poudaril Ranko Stojić, ki ima v teh dneh goro takšnih in drugačnih obveznosti. Ne samo da Olimpija še vedno išče okrepitve za člansko ekipo, lotila se je tudi reorganizacije mladinskega pogona in glede tega naj bi že v kratkem v javnost prišlo kar nekaj zanimivih informacij. No, kar zadeva moštvo, s katerim bo v prihodnje rokoval novi trener Marko Nikolić, je Stojić nadaljeval z besedami, da kljub prihodu Elekeja Olimpija še vedno išče okrepitve prav v napadu.

"Želimo se okrepiti še z desnim krilnim napadalcem, iščemo nekoga, ki bo tvoril napadalni trio skupaj z Blessingom Elekejem v sredini in Ezekielom Hentyjem na levi strani," je razkril srbski funkcionar. Njegove besede niso preveliko presenečenje, v prvi vrsti zaradi tega, ker je Ljubljano po koncu prvega dela sezone zapustil Lucas Ontivero.

"Dejansko si želimo nekoga, ki bi bil podoben Hentyju. Da bi bil torej hiter, tehnično vrhunsko podkovan, dober strelec in uspešen podajalec. Kompletnega napadalca pač (smeh)," je dejal Stojić in nadaljeval: "Prav tako iščemo centralnega napadalca, ki bo zamenjava za Elekeja. Nekoga, ki bo zraven za vsak primer, če bo treba vskočiti, ko bo, če bo, Eleke utrujen, kaznovan ali kaj podobnega. Igralca za omenjena položaja sta v tem trenutku naša prioriteta." O imenih Stojić pričakovano ni želel govoriti, je pa namignil, da bi bil tudi tokratni teden za privržence Olimpije lahko vsaj tako zanimiv kot pretekli.

Članki iz rubrike