Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.01.2016 18:22:16
Deli članek:

Miha Zajc: Nisem pokazal niti 50 odstotkov

Nikola Miljković

Mladi vezist Olimpije Miha Zajc iskreno o prvem delu sezone.

Za šele 21-letnega Primorca v vrstah zeleno-belih je bil jesenski del sezone precej vihrav. Njegove igre so nihale, podobno je bilo s priložnostmi, ki jih je dobil. Ves čas se je gibal med začetno enajsterico in klopjo, ker se je pred začetkom sezone šele vrnil po poškodbi, je bilo nekaj takega tudi za pričakovati.

Tako kot je bilo za pričakovati, da bodo njegove predstave enkrat slabše, drugič boljše. Kljub vsem težavam je za Olimpijo zaigral na 19 tekmah, v katerih je prispeval 2 gola in vse prej kot skromnih 6 asistenc. 

A kljub solidni statistiki, Miha Zajc s svojimi igrami v jesenskem delu sezone ni bil zadovoljen. "Uh, ko pomislim na zadnjih 8 mesecev, me preplavijo različna čustva. Od velikega razočaranja zaradi poškodbe, ki me je za dva meseca in pol oddaljila od nogometa, preko rehabilitacije do vnovičnega dokazovanja kakovosti, ki me je znova pripeljala med najboljše Olimpijine nogometaše. Ko ocenjujem jesenski del, se ne morem znebiti občutka, da nisem pokazal niti 50 odstotkov tistega, kar v resnici zmorem," je za klubsko spletno stran začel Zajc. 

In v nadaljevanju izpostavil pomembnost zimskih priprav: "Glede na to, da po končani sezoni ostane zelo malo časa za konkretnejše priprave, je zimsko obdobje idealno za bazo, ki je temelj za nadgradnjo v obliki ustvarjanja ustreznega sistema igre, čemur težimo od prvega dne, odkar je vajeti vodenja ekipe prevzel novi trener Marko Nikolić. Zaenkrat vse poteka normalno, brez večjih težav. Zdravstveno stanje je prav tako na zadovoljivi ravni, tako da smo lahko osredotočeni zgolj na dogajanje na zelenici."

Zimske priprave so tudi čas, ko lahko kakšen igralec opozori nase in si izbori začetno enajsterico na začetku spomladanskega dela sezone. Zajc bo moral za kaj takšnega zelo garati, kajti konkurenca je zares močna. 

"Vedno ponavljam, da je zdrava konkurenca dobrodošla. Na vsakem igralnem mestu mora obstajati določena tekmovalnost, a jasno vse v mejah fair-playa oziroma moštvenega duha. Olimpija je klub, ki se odkrito spogleduje z osvojitvijo naslova državnega prvaka, kar avtomatično pomeni, da razpolaga z odličnim igralskim kadrom. Glede na to, da sem potreboval skoraj pol leta, da sem ponovno dosegel raven igre, ki me je pred letom in pol znova pripeljala v zmajevo gnezdo, si sedaj ne smem privoščiti niti najmanjše napake. Konkurenca je prevelika, ne skrivam pa, da želim obdržati mesto v začetni enajsterici tudi v spomladanskem delu sezone," je zaključil Zajc.