Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2016 23:08:16
Deli članek:

Maribor ne s Kitajci, ampak s finalistom lige Europa

Drago Wernig - TAKA

Slovenski prvaki bodo priprave nadaljevali v Moravskih Toplicah, nov tekmec v Turčiji.

Mariborčani so z desetimi treningi zaključili prvi teden priprav, v ponedeljek zjutraj pa bodo Krunoslav Jurčić in njegovi varovanci zapustili Ljudski vrt in se preselili na prekmursko ravnico. Njihova pripravljalna baza bo v Moravskih Toplicah, kjer bodo ostali enajst dni in odigrali prve tri prijateljske preizkušnje. Prvi nasprotnik bo 20. januarja ZTE, tri dni pozneje bo na nasprotni strani Zagreb in 27. januarja še Videoton. Prizorišča bodo določena glede na vremenske razmere.

Tako kot po navadi, pa bodo vijoličasti osrednji del priprav opravili na turški rivieri, od 6. do 20. februarja bodo formo za nadaljevanje prvenstva pilili v Beleku. Kakopak tudi na prijateljskih preizkušnjah. Marcos Tavares in soigralci jih bodo odigrali šest, medtem se je glede predvidenih nasprotnikov zgodila sprememba. Kitajska ekipa Tianjin Teda, s katero bi morali meriti moči 15. februarja, je odpovedala udeležbo, zato bo tega dne na nasprotni strani Astana. Dvoboj s Kazahstanci je bil dogovorjen za 18. februar, zdaj bo tekmec ukrajinski prvoligaš Dnipro, ki je lani igral v finalu lige Europa, kjer je moral priznati premoč Sevilli.
Program prijateljskih tekem v Turčiji: Sarajevo (8. 2.), Trenčin (9. 2.), Esbjerg (12. 2.), Astana (15. 2.), Dnipro (18. 2.), Zorya (19. 2.)

ZAHOVIĆ: SREČANJA Z ASTANO SE VESELIMO
Največ zanimanja kakopak vzbuja preizkušnja proti Astani, na katero imajo Štajerci slabe spomine. Kazahstanci so na začetku sezone poskrbeli za zgodnje mariborsko slovo od mednarodnega prizorišča in šok pod Kalvarijo, po katerem so vijoličasti potrebovali kar nekaj časa, da so se znova vrnili v želeni ritem. "Veselimo se te preizkušnje. Ne zaradi kakšnih negativnih zadev, kajti izločila nas je vrhunska ekipa. To so nogometaši Astane potrdili tudi v nadaljevanju tekmovanja, ko smo navijali zanje in so tudi nam dali večjo vrednost. Med našim soočenjem so bili v veliki prednosti pred nami, saj so imeli v nogah že 20 uradnih tekem, mi nobene. Po prikazanem spominjajo na Maribor v tistih prejšnjih časih. Čestitamo jim za doseženo, so pa naši nogometni prijatelji in se veselimo tega dvoboja," je povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović.