Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.01.2016 21:30:06
Deli članek:

Srebrnič: Do 27. februarja ne bomo slabši

Arsen Perić

Goričani so priprave na spomladanske izzive začeli v spremenjeni zasedbi. Ali natančneje, močno okrnjeni, toda v mestu vrtnic se kljub temu niti po naključju ne nameravajo vdati v usodo.

Blessing Eleke, Goran Cvijanović in Matija Širok so postali le še nekdanji člani Gorice, zaradi poškodbe v nadaljevanju sezone v zasedbi štirikratnih prvakov ne bo niti Amela Džuzdanovića. Dejstvo je torej, da so modro-beli močno oslabljeni, ostali so brez štirih nadvse pomembnih členov ekipe. Je mogoče v odstotkih oceniti, koliko slabša je zasedba v primerjavi z jesensko? "Ne, s takšnimi ocenami se ne bi ukvarjal, lahko pa zagotovim, da do 27. februarja na lestvici ne bomo slabši. Ne bomo nazadovali," se je nasmejal Miran Srebrnič. Takrat je kakopak na sporedu prvi spomladanski prvenstveni krog, v nadaljevanju je goriški strateg v resnem tonu pristavil: "Še naprej verjamem v moštvo, verjamem v fante, ki jih imamo na voljo. O tem, da smo ostali brez odličnih posameznikov, ni niti najmanjšega dvoma, zelo nam bodo manjkali, toda še naprej bomo 'grizli' in se trudili po najboljših močeh, da bi bili kar se da uspešni. Drugega nam pač ne preostane, obetavno pa je spoznanje, da so igralci na treningih zelo zavzeti, motivacija je na visoki ravni."

ODHODOV JE KONEC
Prestopnega roka še zdaleč ni konec, kar bržčas pomeni, da bi se lahko pripetil še kakšen odhod. "Ne, več jih ne pričakujemo. Ti, ki so zdaj na treningih, bodo ostali, hkrati je jasno, da potrebujemo tudi nekaj moči. Prav tako je jasno, da za okrepitve ne bomo namenjali veliko denarja, od tega ne bomo odstopali. Čeprav nisem zagovornik preizkušenj, se nam bo  na treningih pridružilo nekaj igralcev. Upam, da bomo imeli srečno roko in da bomo zasedbo dopolnili na pravšnji način," pravi Miran Srebrnič.