Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2016 14:39:17
Deli članek:

Olimpijo zapustila še četrti in peti napadalec

Arsen Perić

Danes je nekdanji zmaj postal še en predstavnik napadalne vrste Olimpije.

V začetku zimskega prestopnega roka je v napadu Olimpije pravi prepih. Najprej sta klub zapustila Andraž Šporar in Lucas Ontivero. V začetku tega tedna je sledila prekinitev sodelovanja z Enisom Đurkovićem.

Danes pa je prišlo do treh sprememb, novinec v moštvu je postal dozdajšnji član Gorice Blessing Eleke, medtem ko sta zmajevo gnezdo zapustila Dejan Djermanović - januarja 2012 je v Olimpijo prišel iz bolgarskega Litexa. S klubom je predčasno prekinil pogodbo, ki bi se sicer iztekla ob koncu sezone. Enaka usoda je doletela tudi Brazilca Mariotta.

Sedemindvajsetletni Ljubljančan je kmalu po prihodu v zeleno-beli tabor utrpel hudo poškodbo kolena, po kateri ni več našel prave forme. Olimpija ga je v tem času dvakrat posodila, prvič v Celje, drugič v srbskega prvoligaša Voždovac. V tej sezoni pa je nastopil na enajstih prvoligaških tekmah, na katerih je sicer zbral vsega 294 igralnih minut, a mu je tudi to zadostovalo, da je dosegel tri zadetke in vknjižil še eno podajo.

Devetnajstletni Mariotto je v prvenstvu na štirih tekmah odigral vsega 26 minut, v pokalnem tekmovanju pa je zadel v dvoboju z Ivančno Gorico.

ALESFEVZER.COM