Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
14.01.2016 10:41:16
Deli članek:

Palčič: Po nekaj krogih bomo na vrhu

Drago Wernig - TAKA

Med igralci v vijoličasti zasedbi, ki bodo v nadaljevanju sezone še posebej pod drobnogledom, je nedvomno tudi Matej Palčič. Iz preprostega razloga, ker bo ob desni stranski črti nadomestil Petra Stojanovića, ki je s svojimi igrami postavil visoka merila. Dvaindvajsetletni Koprčan zagotavlja, da je na izziv pripravljen.

"Ozračje na začetku priprav je vedno sproščeno, nato se zaradi naporov nekoliko spremeni. Vse skupaj morda ni več tako sproščeno, toda dejstvo je, da se veselimo novih izzivov. Namen je popolnoma jasen. Po najboljših močeh se bomo trudili, da bi prvenstvo končali na prvem mestu, in seveda upam, da bomo osvojili naslov prvaka," pravi Matej Palčič, ki med zimskim odmorom ni zgolj počival. Tako kot njegovi novi soigralci. "V pričakovanju priprav smo morali opraviti individualni program dela, da bi nam bilo zdaj lažje. Ne dvomim, da smo vsi opravili, kar je bilo treba, da zdaj na igrišču glede pripravljenosti ni razlik. Zelo dobro se zavedamo spoznanja, da ne bo lahko, da je pred nami zahtevno obdobje, toda smo profesionalci, to je naše delo. Vse je podrejeno temu, da bi dosegli želeno. Vsak pri sebi ve, kaj mora storiti, da bi nam uspelo." 

Mariborčani bodo v spomladanski del prvenstva krenili s tremi točkami zaostanka za vodilno Olimpijo. "Mislim, da bomo že po nekaj uvodnih krogih zaostanek izničili ter se zavihteli na vrh lestvice," je z mirnim glasom samozavestno pristavil 22-letni nogometaš, ki bo po odhodu Petra Stojanovića še posebej pod drobnogledom. Ker je jasno, da je zdaj prva trenerjeva izbira za naslednika slovenskega reprezentanta. Stopil bo v velike čevlje, pričakovanja so velika ... "Ali me je strah? Ne, ni me. Moram se dokazati, tako je v vsakem klubu. Ne čutim pritiska. Naredil bom, kar znam, in upam, da se bo izplačalo. Seveda si želim, da bi kar največ igral in da bi bil moj prispevek k uspehom ekipe čim večji," je z mirnim glasom povedal Matej Palčič, ki se je na življenje v Ljudskem vrtu navajal že v končnici jeseni, tako da na začetku priprav s privajanjem na novo okolje nima težav: "Zdaj se moram privaditi še na ekipo na igrišču, kakšnih pretiranih preglavic ne pričakujem. Verjamem, da bo kmalu vse tako, kot mora biti, sicer pa sem se seveda nemudoma prepričal o tem, kakšen je organizacijski ustroj kluba. Zdaj lahko razmišljam zgolj o nogometu, kar je zame velik napredek."