Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2016 07:51:48
Deli članek:

Posla zaključena, Olimpija v pričakovanju prvih okrepitev

www.alesfevzer.com

Dvomov ni več, Olimpija bo v kratkem predstavila svoja prva januarska nakupa.

Dvomov ni več, Olimpija bo v kratkem, bržčas že danes, potrdila prihoda dveh novih nogometašev. Prva novinca v zimskem prestopnem roku bosta postala Blessing Eleke in Nejc Vidmar. Napadalec se v Ljubljano seli iz Gorice, in sicer za 800.000 evrov, vratar iz sosednjih Domžal. Za Vidmarja naj bi Olimpija plačala 300.000 evrov, kluba naj bi se dogovorila še za morebitne bonuse v prihodnosti.

Da se bo uresničil takšen scenarij, je več ali manj postalo jasno že na začetku tedna. Tedaj se je Eleke v Novi Gorici sicer udeležil uvodnega kosila pred začetkom priprav, toda nato ga na prvem treningu ni bilo. Razlog? Odpotoval je v Ljubljano na zaključne pogovore. Tudi Vidmar se je sicer udeležil zbora na začetku priprav Domžal, a tudi on že vse od začetka dalje ne trenira z ostalimi nogometaši, marveč zgolj nabira moči v fitnesu.

Grega Wernig

Da je posel za Vidmarja več ali manj sklenjen, je potrdil tudi športni direktor Domžal Matej Oražem, ki je za Nogomanio povedal: "Dogovorili smo se. Pogajanja so bila dolga in naporna. Čaka nas še postopek formalizacije, šele tedaj bo prestop uradno zaključen. Smo pa izjemno blizu. Govorimo o dnevu, dveh. Prva ponudba Olimpije je bila res nizka. Zadeva je bila sicer ves čas odprta, iskali smo kompromis. Zdaj pa smo zadovoljni. Zagotovili smo si dobro nadomestilo, tudi variabilni del in odstotke od naslednje prodaje. Gledano z naše strani je to zelo dober posel, ki se sklada z našo filozofijo. Mi delamo, kar govorimo in od tega ne odstopamo."

Olimpija se je po prihodu novega trenerja Marka Nikolića torej začela tudi krepiti. In če bo prišel še kdo, potem res ne bo nobenega dvoma – zmaji bi tudi spomladi morali biti res močni.

www.alesfevzer.com