Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.01.2016 10:58:46
Deli članek:

Zidane in Luis Enrique sta si v preteklosti skočila v lase (video)

Takoj, ko je predsednik Reala Florentino Perez objavil, da Rafa Benitez več ni trener belega baleta in da ga bo na klopi zamenjal Zinedine Zidane, so svetovni splet preplavili videoposnetki nekdanjega francoskega mojstra. Na enem takšnih je tekma med Realom in Barcelono, na kateri sta si v lase skočila Zidane in zdajšnji trener Barcelone Luis Enrique.

Zidane je eden najbolj popularnih nogometašev galaktikov vseh časov, mnogi mu priznavajo edinstvenost in trdijo, da takšnega velemojstra okroglega usnja, ki je žogo obvladoval na tako prefinjen način, še ni bilo.

A kljub temu, da je bil eden največjih mojstrov nogometa vseh časov, je francoski vezist bil znan kot zelo vročekrven nogometaš, zato se je večkrat znašel v težavah. Številni rdeči kartoni in kazni so zaznamovale njegovo kariero, na dvobojih z Barcelono pa je bil zmeraj eden izmed najbolj temperamentnih udeležencev El Clasica.

Tako se je Zidane na enem izmed večnih španskih derbijev (leta 2003) spravil na zdajšnjega trenerja Barcelone Luisa Enriqueja, ki je bil takrat kapetan Kataloncev. Francoz je Katalonca udaril, njegova agresivna reakcija pa je skorajda sprožila vsesplošen pretep. Ni kaj, naslednji El Clasico, ki bo na sporedu 3. aprila v Barceloni, bo tudi zaradi tega dogodka izjemno zanimiv.

Dogajanje na El Clasicu si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.