Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 11.12.2015 10:36:56

ZAVRČ - KRKA: Ni vprašljiva, tekma zanesljivo bo

Jure Banfi
V Zavrču se bo drevi zgodilo uvodno dejanje zadnjega jesenskega kroga. V Halozah bodo gostovali Novomeščani, ki so domačinom že znali zagreniti življenje, s takšnimi nameni prihajajo tudi tokrat, toda Ivica Solomun in njegovi varovanci so prepričani, da takšen scenarij ne pride v poštev.

"Od NZS smo zahtevali, da Slavka Vinčića ne delegira več na naše preizkušnje. Nočemo ga ne kot glavnega ne kot četrtega sodnika. Sploh ni pomembno, v kakšni vlogi. Če bo delegiran, bomo prišli na prizorišče tekme, vendar je zanesljivo ne bomo odigrali. Verjemite mi, da je ne bomo. O tem sem prepričan," je po domačem porazu z Olimpijo in kazni, ki jo je Haložanom prisodil disciplinski sodnik Roman Rogelj, jezen sporočil Miran Vuk.

Pogled na delegiranje v pričakovanju vsakega naslednjega kroga torej ni nepomemben, tokrat se komisar za sodnike ni odločil, da bi moral mariborski delivec pravice vnovič v najmanjši prvoligaški kraj na sončni strani Alp. Iz Kopra bo prišel najboljši, mož s piščalko bo Damir Skomina, izvedba tekme potemtakem ni vprašljiva.

Nogometaši Zavrča današnje tekme bržčas ne pričakujejo z najboljšimi občutki, saj bo na nasprotni strani ekipa, ki jim ne ustreza. Na zadnjih štirih preizkušnjah so Dolenjci trikrat slavili, en dvoboj se je končal z neodločenim izidom, Haložani na ves izkupiček čakajo že več kot leto dni. Bilo je v 13. krogu prejšnje sezone (15. oktobra 2014), ko so Krko kot domačini ugnali z 2:0. Toda ne na svojem stadionu, takrat so zaradi obnavljanja Športnega parka svoje nasprotnike gostili na Ptuju.

"Plin na polno, pa gremo. Do zmage seveda. Drugo nas ne zanima. Preprosto moramo osvojiti ves izkupiček," je odločen prvi mož Zavrča, ki ne skriva, da se bodo v zimskem premoru znova dogajale kadrovske spremembe, toda Miran Vuk zagotavlja, da jih niti po naključju ne bo toliko, kot jih je bilo v bližnji preteklosti.

Sicer pa ima domači trener s sestavo ekipe nekaj preglavic. Stefan Petrović in Davor Rogač nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov, posamezni igralci imajo težave s poškodbami, ampak zasedba je vendarle še vedno dovolj kakovostna, da bi lahko uresničila osnovni namen in poskrbela, da se bodo v Zavrču na zimski oddih odpravili nasmejani.

"Pred nami je zahtevna preizkušnja, tega se vsi po vrsti zelo dobro zavedamo. Krka je neugoden nasprotnik, Novomeščanov na obeh preizkušnjah v dozdajšnjem delu prvenstva še nismo premagali, toda menim, da je napočil pravi čas, da odigramo dobro tekmo in osvojimo ves izkupiček. Da bomo v miru vstopili v zimski premor, ki je pred nami," je optimist hrvaški vezist Ed Kevin Kokorović.

KRKA BREZ MAROTTIJA IN COLLINSA
Andrej Kastrevec in njegovi varovanci prihajajo v Zavrč na krilih domače zmage nad Gorico. In brez kaznovanih Jamiluja Collinsa ter Bruna Marottija. Nigerijec si je prislužil četrti rumeni karton, hrvaški branilec že sedmega. 

"Plin na polno, pa gremo. Do zmage seveda. Drugo nas ne zanima. Preprosto moramo osvojiti ves izkupiček." - Miran Vuk

"Po pomembni zmagi nad Gorico bomo lahko v dvoboj v Zavrču krenili nekoliko bolj sproščeno, toda seveda se bomo znova potrudili po najboljših močeh, da bi se v novo mesto vrnili z vsemi tremi točkami," pravi obetavni vratar Mateo Barukčić, ki se je proti štirikratnim prvakom nadvse izkazal in ima ogromno zaslug, da si modro-beli iz mesta vrtnic že v prvem polčasu niso zagotovili (izdatnejše) prednosti.

Logično bi bilo pričakovati, da bo tudi drevi branil novomeško mrežo, vendar tudi drugačen scenarij ni izključen. Status prvega vratarja namreč pripada Miodragu Mitroviću, ki je odslužil kazen zaradi izključitve, in zanimivo bo videti, komu bo trener Andrej Kastrevec zaupal mesto med vratnicama.
Značke: zavrč, krka, prva-liga

Članki iz rubrike