Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.12.2015 08:12:04
Deli članek:

Fifa zvezdnike odvrača od Kuvajta

vszi
Kuwait City

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je vsem 209 članicam poslala opozorilo, naj svoje nogometaše odvrnejo od igranja na tekmi zvezd v Kuvajtu. Tega je namreč Fifa že tretjič od leta 2007 suspendirala zaradi vmešavanja politike v šport.

Kuvajt tako do ukinitve suspenza nima pravice sodelovati na mednarodnih tekmah ali tekmovanjih. Prav tako klubi in igralci, registrirani pri Fifi, ne smejo sodelovati pri dogodkih suspendirane države.

Kuvajtčani pa so na tekmo nekdanjih zvezdnikov, načrtovano za 18. december, povabili tudi Angleža Stevena Gerrarda in Andreo Pirla, ki imata pogodbi z Los Angeles Galaxyjem in New York Cityjem in sta tako še vedno registrirana pri Fifi. V primeru, da bi tam igrala, bi ju čakala disciplinska komisija in sankcije.

Fifa je kuvajtski nogometni zvezi poslala še opozorilo, da predlagana tekma med kuvajtskimi zvezdami in ekipo Champions Tour XI potrebuje Fifino soglasje.

Kuvajt je sicer ob Gerrardu in Pirlu povabil še številne upokojene nogometaše, med njimi Italijana Alessandra Nesto in Gianluco Zambrotto, Nemca Jensa Lehmanna, Angleže Paula Scholesa, Jamieja Carragherja in Davida Jamesa, Španca Carlesa Puyola in Michela Salgada, Brazilca Ronaldinha, Portugalca Luisa Figa in Deca ter Francoza Roberta Piresa.

Puyol in Pires sta na družbenih omrežjih že zapisala, da se bosta udeležila tekme ob odprtju prenovljenega stadiona Al Jaber, ki sprejme 60.000 ljudi. Tekmo naj bi sodil nekdanji vrhunski sodnik, Italijan Pierluigi Collina.