nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
0 09.12.2015 10:42:45

Konkurenca Olimpiji: Elekeja snubijo tisti, ki so vzgojili Ibrahimovića

Nikola Miljković
Že dolgo ni skrivnost, da je odlični napadalec zelo oblegan in prav tako ni več skrivnost, da odšteva zadnje dneve v mestu vrtnic.

Andraž Šporar ne bo poskrbel za edini veliki prestop, ki se bo na slovenskem prvoligaškem prizorišču zgodil v bližnji prihodnosti. Morda že v prihodnjih dneh. Zelo vroč ostaja tudi Blessing Eleke, ki je na lestvici strelcev na drugem mestu, učinkovitejši je le kapetan Olimpije. Devetnajstletni Nigerijec je v polno zadel 12-krat, za kar je potreboval 19 nastopov, na igrišču je preživel 1654 minut.

Edino vprašanje je, kam bo naposled prestopil. V zadnjih dneh se je zdelo, da bo zanesljivo ostal na sončni strani Alp in v zmajevem gnezdu nasledil Andraža Šporarja, toda po zadnjih informacijah menda nikakor ni izključeno, da Blessinga Elekeja na slovenskih zelenicah vendarle ne bomo več spremljali.

Že pred časom smo v Ekipi SN poročali, da se za njegove usluge med drugim zanima tudi Malmö, kjer je nase začel opozarjati nihče drug kot Zlatan Ibrahimović, in ki je v torek opravil s skupinskim delom tekmovanja v ligi prvakov. V skupini A sta poleg madridskega Reala tekmovala še PSG in Šahtar, Švedi v tako močni konkurenci niso imeli možnosti za napredovanje.



FINALNI IZBOR
Vmes je zanimanje Malmöja nekoliko utonilo v pozabo, toda v preteklih dneh naj bi znova oživelo. Vse do te mere, da naj bi na sedež novogoriškega prvoligaša priromala tudi uradna ponudba, ki jo je bojda že poslala tudi Olimpija. To sta po naših informacijah tudi kluba, ki sta prišla v finalni izbor.

Švedi so menda pripravljeni odšteti okrog milijon evrov, zeleno-beli nekoliko manj, zato pa naj bi bili Goričanom pripravljeni nameniti nekaj odstotkov odškodnine od naslednjega prestopa. O tem, kako se bo zgodba razpletla, lahko le ugibamo, kakopak bo nadvse pomembna volja igralca.

Članki iz rubrike