Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
06.12.2015 10:00:42
Deli članek:

Vuka razbesnela kazen: Kriv je Vinčić, hočemo novo tekmo z Olimpijo!

Drago Wernig - TAKA

Čeprav je minilo že nekaj časa, tekma Zavrč – Olimpija še vedno ni utonila v pozabo. Po zaslugi Haložanov, ki vztrajajo pri tem, da jih je sodnik Slavko Vinčić oškodoval, zato z mariborskim delivcem pravice nočejo več imeti opravka. V nasprotnem primeru tekme ne mislijo igrati.

Zdelo se je, da so v Zavrču relativno mirno sprejeli sredin poraz z Olimpijo (1:2), dvoboj so zaznamovale tudi nekatere odločitve SlavkaVinčića. "Sojenja ne bom komentiral. Odziv gledalcev je dovolj zgovoren," je po tekmi med drugim dejal domači trener IvicaSolomun

Bil je kratek, vendar dovolj jasen, MiranVuk se ni oglašal, kar je bilo precejšnje presenečenje. Kdo ve, morda se niti ne bi, kazen disciplinskega sodnika NZS RomanaRoglja je bila očitno kaplja čez rob. Prižgala je zažigalno vrvico. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev (žaljivo skandiranje, metanje predmeta v smeri sodnikov) morajo Haložani odšteti 700 evrov. Oziroma bi jih morali odšteti. 

NOČEJO VEČ DELITI IGRIŠČA Z VINČIĆEM
"Naj kazen plača Slavko Vinčić! On je tekmo pripeljal tako daleč, da je gledalce vrgel iz tira. Njihov odziv je posledica njegovih odločitev," je odločen Miran Vuk. "O tem smo poslali dopis tudi na sedež NZS," je še pristavil in razkril, da je v dopisu, ki je romal na Brdo pri Kranju, še marsikaj drugega. "Ker smo bili grobo oškodovani, želimo ponovitev tekme z Olimpijo. Hočemo jo. Bili smo okradeni. In ne dvomim o tem, da namenoma. Vem, da je tako, ker nam ta sodnik to počne že dalj časa," je nadaljeval prvi mož Zavrča, ki se je v prvi vrsti "obesil" na nedosojeno najstrožjo kazen v končnici dvoboja po posredovanju AleksandraŠelige nad JuretomMatjašičem in prekršek HrvojaČaleja nad AlbertomRiero, po katerem nekdanji hrvaški reprezentant ni bil kaznovan z drugim rumenim kartonom. "In še bi se našlo, prav tako gotovo vem, da je kontrolor sojenja sodniku namenil negativno oceno.

Po tekmi bližnjega srečanja z delivci pravice ni bilo. "Ne, nihče iz vodstva našega kluba z njimi ni bil v stiku, z njimi se nihče ni pogovarjal, seveda pa je jasno, da smo razočarani, da smo jezni. Ogorčeni. Trudimo se delati čim bolje, iščemo denar, prosimo sponzorje, ampak po takšni tekmi človek izgubi voljo do vsega skupaj. Sam pri sebi se vprašaš, ali vse skupaj sploh ima smisel. Verjemite mi, da je bilo videti, kot da je nerodno tudi predstavnikom Olimpije, da so slavili na tak način," je pripovedoval Miran Vuk in za konec prihranil še "sladkorček". 

"Od NZS smo zahtevali, da Slavka Vinčića ne delegira več na naše preizkušnje. Nočemo ga ne kot glavnega ne kot četrtega sodnika. Sploh ni pomembno, v kakšni vlogi. Če bo delegiran, bomo prišli na prizorišče tekme, vendar je zanesljivo ne bomo odigrali. Verjemite mi, da je ne bomo. O tem sem prepričan," poudarja alfa in omega Zavrča.