Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.12.2015 09:06:29
Deli članek:

Bundesliga se bo prilagodila olimpijskim igram

Reuters

V nemški bundelisgi so se dogovorili, da bodo zaradi olimpijskih iger v Rio de Janeiru naslednje leto sezono 2016/17 začeli precej pozneje kot običajno.

Prvi krog nemške bundeslige bo tako šele konec avgusta, prvič v zgodovini pa se bo zgodilo, da v jesenskem delu pred zimskim premorom ne bodo odigrali vseh krogov.

Pri nemški nogometni zvezi in nemški nogometni ligi so upoštevali želje olimpijskega komiteja in zaradi nastopa nemške izbrane vrste na olimpijskih igrah, ta država bo na takšnem turnirju nastopila prvič po letu 1988, prilagodili urnik sezone.

Zaradi poznejšega začetka, liga se bo začela en teden po finalu v Riu 20. avgusta, se bodo premaknili tudi jesenski krog. Vseh ne bodo izvedli v koledarskem letu 2016, saj se bo prvi del sezone končal 21. decembra, po premoru pa se bo liga nadaljevala 20. januarja s tekmami 17., zadnjega jesenskega kroga. Poolimpijska sezona se bo v Nemčiji končala 20. maja.

Nemci so na zadnjih OI, na katerih so nastopili, v Seulu 1988 osvojili bronasto medaljo, v postavi pa sta bila tudi poznejša zvezdnika in svetovna prvaka iz Italije 1990 Jürgen Klinsmann in Thomas Hässler.