Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
28.11.2015 15:04:28
Deli članek:

Ko je takšen, je odvisno od Maribora

Drago Wernig - TAKA

Pod Kalvarijo danes prihaja ekipa, ki je Mariborčani v dozdajšnjem delu prvenstva še niso ugnali. V prvem krogu v štajerski prestolnici ni bilo zmagovalca, v Halozah so slavili gostitelji. Da, na tisti tekmi s tretjim polčasom in kar nekaj "podaljški", ki z nogometom niso imeli nič skupnega.

"Zavrč je naš dolžnik," v pričakovanju današnjega dvoboja pravi Krunoslav Jurčić. Na "prvo žogo" ste bili bržčas prepričani, da ima v mislih razvpita dogajanja ob igrišču na zadnjem gostovanju v Halozah, ki so se razvlekla na več dni. Saj veste, deževale so takšne in drugačne obtožbe, sporočila za javnost in odgovori. Zaradi tega so se odnosi med kluboma nedvomno ohladili, toda Mariborčani pred novim spopadom za točke tega nočejo več obešati na veliki zvon. O tem ne govorijo, trener je prav tako meril na zelenico.

Drago Wernig - TAKA

DO ZDAJ EDINI
"Gre za ekipo, proti kateri smo po mojem prihodu edinkrat do zdaj ostali praznih rok. Tudi zaradi tega bomo skušali pripraviti fante, da bi bili čim bolj motivirani. Seveda želimo Haložanom vrniti za poraz na njihovem terenu. Na nasprotni strani bo živahna in dokaj dobro organizirana zasedba, ki se bo najbrž postavila nekoliko bolj obrambno, kar bi nam utegnilo povzročiti nekaj preglavic, toda navadili smo se že, da ekipe v Mariboru ne igrajo tako kot na preizkušnjah, na katerih jih analiziramo. Obetavno je, da smo v dobrem obdobju tako kar zadeva realizacijo kot ustvarjanje priložnosti. Zelo resno dojemamo današnji dvoboj, in če bomo takšni tudi na igrišču, bi se moralo razplesti po naših željah," je povedal trener aktualnih prvakov.

Drago Wernig - TAKA

Fantje so polni samozavesti, na ta način v veliko večji meri prihaja do izraza tudi kakovost. Ni zgolj naključje, da so Bajde in preostali igralci učinkoviti, ampak je to odsev njihovih sposobnosti.

POMEMBNO JE ZMAGOVATI
Mariborčanih so bili na zadnjih štirih domačih preizkušnjah izjemno učinkoviti, dosegli so 18 golov. "Tega ne bomo potencirali, s številom golov se ne bomo obremenjevali. Pomembno je zmagovati. Držati moramo korak z Olimpijo in preostalimi neposrednimi konkurenti, primarnega pomena je osvajati točke. Ko si tekme sledijo druga za drugo v kratkem časovnem obdobju, je težko vztrajati pri pretirani atraktivnosti, biti moramo pragmatični in si prizadevati biti uspešni ob čim manjši porabi energije," razmišlja hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi.

Drago Wernig - TAKA

Mitje Vilerja najbrž ne bo še kar nekaj časa

Drago Wernig - TAKA

V vijoličasti zasedbi danes ne bo kaznovanega Petra Stojanovića, zaradi poškodb bodo manjkali Mitja Viler, Aleš Mejač in že dalj časa odsotna Aleksander Rajčević ter Welle Ndiaye. "Napovedi glede Mitje niso obetavne, nanj ne bomo mogli računati še kar nekaj časa," je razkril Krunoslav Jurčić, ki bo bržčas znova lahko računal na Dareta Vršiča, ki je proti Gorici sedel na klopi za rezervne igralce. "Šele v petek se je pridružil vadbi z ekipo na vso moč, ampak v primerjavi s sredino preizkušnjo je tokrat vendarle v resnejših kombinacijah za nastop."

PREOBRAZBA
Olimpija ima še naprej sedem točk naskoka in nič ne kaže na kakšen jesenski spodrsljaj. "S tem se res nočem ubadati. Mislim, da smo izbrali pravo pot. Razmišljamo o sebi, osredotočeni smo nase in skušamo stopnjevati formo. Mislim, da smo pri tem kar uspešni. Gledati moramo samo na to, kako bomo igrali mi, kakšna bo naša podoba, vse drugo bo prišlo samo od sebe," poudarja Krunoslav Jurčić.
V zadnjem času blesti Gregor Bajde, ki trese kot za stavo. Zdi se, da vsak njegov poskus konča v mreži. "Obstajajo trenutki, ko je samozavest celotne ekipe in posameznikov na psu in žoga tudi iz najbolj ugodnih položajev noče v mrežo, za nameček smo gole zabijali sami sebi. V slabih treh mesecih se je to preobrazilo v trenutke, ko nam uspeva marsikaj. To je uspeh celotne ekipe, ki se je uspela izvleči iz zahtevnega položaja, v katerem se je znašla. Fantje so polni samozavesti, na ta način v veliko večji meri prihaja do izraza tudi kakovost. Ni zgolj naključje, da so Bajde in preostali igralci učinkoviti, ampak je to odsev njihovih sposobnosti."

Drago Wernig - TAKA

SPET O BEDAKIH ...
Zavrč je poleg Olimpije edina ekipa, s katero ima Maribor v dozdajšnjem delu prvenstva negativen medsebojni izkupiček. "Tega nisem vedel, je pa to dodaten motiv, da izkupiček izboljšamo. A kot sem že dejal, je Zavrč zelo neugodna ekipa, hkrati se veselim srečanja s svojim prijateljem in nekdanjim soigralcem Ivico Solomunom. Gostje bodo gotovo nabrušeni, naša naloga je biti maksimalno resni in ohraniti visoko raven zbranosti. Ko je Maribor takšen, je vendarle vse odvisno od Maribora," zagotavlja Krunoslav Jurčić. Pred gostovanjem v Ljubljani je med drugim dejal, da napake ponavljajo samo bedaki, manjkalo jih ni niti na preteklih dvobojih s Haložani. "Proti Olimpiji nismo bili videti bedaki. Že res, da smo dobili dva gola, toda ne na način, kot smo jih na prvi tekmi. Napake se dogajajo v kontekstu stanja ekipe, veliko je odvisno od samozavesti. Upam, da smo se dvignili nad to in da ne bomo počeli napak, kot smo jih v Zavrču."

Ko si tekme sledijo druga za drugo v kratkem časovnem obdobju, je težko vztrajati pri pretirani atraktivnosti, biti moramo pragmatični in si prizadevati biti uspešni ob čim manjši porabi energije.

Gostje se bodo predstavili brez kaznovanega Tonija Datkovića in poškodovanega vratarja Pavola Bajze, obrambi bo poveljeval Davor Rogač. "V Kopru smo doživeli neugoden poraz, pričakovali smo bistveno več. Preprosto nismo bili pravi, privoščili smo si preveč napak, kar so gostitelji znali kaznovati. Kar zadeva Maribor, smo dokazali, da se lahko kosamo tudi s tako kakovostno ekipo. Če bo vsak posameznik pokazal svoj maksimum, če bomo disciplinirani in osredotočeni na svoje naloge, lahko znova pridemo do pozitivnega rezultata," je dejal hrvaški branilec.